Ειδησεογραφικό site

Der Spiegel: «Απειλή» για τον Αλ. Τσίπρα η Ρ. Δούρου;

35

Ως τη «νέα σταρ της Αριστεράς» και -γιατί όχι- ως μελλοντική αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» τη Ρένα Δούρου το γερμανικό Der Spiegel.

Σε αφιέρωμά του στη νέα περιφερειάρχη Αττικής το περιοδικό αναφέρει πως «εάν πετύχει το πείραμα της Αττικής, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι έχει διοικητικές ικανότητες και ίσως να εξελισσόταν σε μια εσωτερική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα».

«Επίσημα πάντως», συνεχίζει το Spiegel, «δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο: «Είμαστε στενοί φίλοι, στην ίδια ηλικία και ήμασταν μαζί στην ίδρυση του κόμματος, δεν είμαστε όπως οι άλλοι». Δεν θέλει να κάνει οπωσδήποτε καριέρα και ο Τσίπρας δεν είναι αντίπαλος: «Εάν παίξουμε το παλιό πολιτικό παιχνίδι, η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα, έτσι δεν θα γράψουμε ιστορία»».

«Ακούγεται καλό και είναι πολιτικά έξυπνο λίγο πριν τις επιδιωκόμενες εκλογές», παρατηρεί ο συντάκτης του δημοσιευμάτος και καταλήγει: «Στην ορκωμοσία της ήρθε και ο στενός της φίλος ο Τσίπρας, μόνο που ήρθε αργά και έφυγε γρήγορα».

Πηγή: Deutsche Welle

Τα σχόλια είναι κλειστά.