Ειδησεογραφικό site

Δεν τους εμπιστεύονται!

88

Του Θανάση Μαυρίδη

Μην περιμένετε σοβαρές επενδύσεις αν δεν αλλάξει αυτή η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι εξαιρετικό αν δεν είναι σαφές ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φεύγουν κι ότι θα υπάρχει στη συνέχεια κυβερνητική σταθερότητα. Οι επενδυτές είναι καχύποπτοι κι όχι τυχαία. Δεν τους αρκούν οι «ευκαιρίες», οι οποίες υπήρχαν και χτες και προχτές. Μεγαλύτερη αξία γι’ αυτούς έχει ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η χώρα αυτή μπορεί να γίνει αγνώριστη! Αν ξεκινήσουν να εισρέουν σοβαρά επενδυτικά κεφάλαια, τότε η κατάσταση θα αλλάξει και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας κι η ζήτηση θα ανεβάσει τους μισθούς και θα φέρει τα παιδιά μας από το εξωτερικό. Θα ανέβουν οι αξίες κι ο κόσμος θα μπορεί να σχεδιάσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το μέλλον του, καθώς θα πατά σε μία στέρεα βάση. Η χώρα θα αρχίσει να παίρνει και πάλι μία εικόνα κανονικότητας κι όλα αυτά που συμβαίνουν τα οκτώ τελευταία χρόνια θα μοιάζουν με έναν κακό εφιάλτη.

Πιστέψτε το! Δεν είναι τόσο δύσκολο να γυρίσουμε σελίδα. Μόνο που δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Δεν θα αλλάξει ο κόσμος μας σε μία ημέρα, αλλά ούτε και σε είκοσι χρόνια που υποστηρίζουν κάποιοι οικονομολόγοι. Η Ελλάδα κρύβει μέσα της έναν δυναμισμό, ο οποίος δεν έχει κατορθώσει να εκφραστεί. Πάρτε για παράδειγμα τον τουρισμό και σκεφτείτε αν οι 20 ή 30 εκατομμύρια επισκέπτες είναι ένας αριθμός που ταιριάζει στις δυνατότητες της χώρας. Είναι σαφές ότι δεν θα συναγωνιστούμε τους Γερμανούς στην τεχνολογία. Και δεν χρειάζεται!

Το μυστικό είναι η «εμπιστοσύνη». Η θέσπιση κανόνων στο παιγνίδι. Η διαφάνεια. Όταν αυτά θα συμβούν, τότε η χώρα αυτή θα αλλάξει πρόσωπο. Θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας; Κατηγορηματικά, όχι! Δεν είναι στο DNA της Αριστεράς. Μισούν τις επενδύσεις, τους επενδυτές και την ιδιωτική οικονομία. Είναι εντελώς παράλογο να απαιτούμε από τα ορφανά του Στάλιν να γίνουν καθηγητές σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Καλά – καλά δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό! Νομίζουν ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δυτικό τρόπο σκέψης και όχι με τον Σοβιετικό είναι… νεοφιλελεύθερο. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί, ακόμη κι αν το θελήσει!

Το γεγονός ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένουν στη θέση τους θα μας κοστίσει ένα ακόμη μνημόνιο. Πέρα απ’ όσα μας έχουν ήδη κοστίσει και όσα μας έχουν δεσμεύσει μέχρι το 2060. Αυτά πάνε, τελείωσαν. Κι ας σας λένε ότι δεν είναι έτσι ακριβώς. Έτσι είναι κι ακόμη χειρότερα. Αλλά και το στοίχημα των ξένων επενδύσεων δεν θα παίζεται αιωνίως. Η Ελλάδα εξακολουθεί και αποτελεί μία καλή επενδυτική πρόταση επειδή εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ευρώπη. Καλό είναι αυτό να το μην το ξεχάσουμε!

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.