Ειδησεογραφικό site

Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινό προσκύνημα

20

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε θρησκευτική γιορτή στο Ισραήλ. Η παρουσία υπερβολικού αριθμού πιστών είχε ως συνέπεια να υπάρξει με ποδοπάτημα που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 44 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 να τραυματιστούν.

Δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Ορος Μερόν, όπου βρίσκεται ο τάφος ραβίνου του 2ου αιώνα, για την ετήσια γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ, με ολονύχτιες προσευχές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιές.

Τα εκστατικά πλήθη κατέκλυσαν τον χώρο παρά τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων δημόσιας υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις λόγω της πανδημίας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως συνειδητοποίησαν ότι άνθρωποι είχαν υποστεί ασφυξία ή είχαν ποδοπατηθεί μόνο όταν ένας από τους οργανωτές πήρε τηλεβόα και άρχισε να καλεί να αραιώσει αμέσως το πλήθος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «δυσβάστακτη καταστροφή», ενώ ένας από τους προσκυνητές είπε: «Νομίζαμε πως ήταν συναγερμός για βόμβα, ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. Κανένας δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν αυτό εδώ. Η αγαλλίαση έγινε θρήνος, το λαμπερό φως έγινε βαθύ σκοτάδι»

Τα σχόλια είναι κλειστά.