Ειδησεογραφικό site

ΔΕΗ: Αντίθετοι στην πώληση λιγνιτικών μονάδων οι εργαζόμενοι στο ΔΣ

29

Την αντίθεσή τους στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Φλώρινας επαναλαμβάνουν σε κοινή δήλωση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας, Νίκος Φωτόπουλος και Παντελής Καραλευθέρης.

Η παρέμβασή τους γίνεται μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα ξεκινήσουν από την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πώληση των μονάδων, υποστηρίζουν ότι η πώλησή τους δεν θα οδηγήσει στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας γιατί «ο λιγνίτης λόγω της συνειδητής απαξίωσης του και των εχθρικών προς αυτόν αποφάσεων για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, είναι ενίοτε ακριβότερος από τα άλλα καύσιμα και ιδιαίτερα το φυσικό αέριο».

Επίσης, θεωρούν ότι το σχέδιο νόμου δεν διασφαλίζει τίποτα περισσότερο από αυτά που προβλέπει η εργατική νομοθεσία και δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν «καμιά απολύτως απόφαση που να διευκολύνει το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.