Ειδησεογραφικό site

Decadance στο Μέγαρο Μουσικής, με τη φημισμένη ομάδα χορού Batsheva

25

Μια παράσταση σύγχρονου χορού με την τεχνική Gaga, από την πιο δυναμική ομάδα του Ισραήλ. Για δύο βράδια (1 και 2 Δεκεμβρίου)

Το συγκρότημα της περίφημης Ομάδας Χορού Μπατσέβα (Batsheva Dance Company), που εδρεύει στο Τελ Αβίβ και καθηλώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τη θεατρικότητα και τις δυνατές ερμηνείες της, επισκέπτεται την Αθήνα μόνο για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο, στις αρχές Δεκεμβρίου. Η Ομάδα των νεαρών χορευτών της Μπατσέβα θα παρουσιάσει το έργο Decadance, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ισραηλινού χορευτικού συνόλου Οχάντ Ναχαρίν, ένας χορογράφος με όραμα και έντονο προσωπικό στίγμα.

Ο χορογράφος: Ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους χορογράφους, ο Οχάντ Ναχαρίν ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Batsheva Dance Company το 1990. Οι χορογραφίες του, διάσημες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των μεγαλύτερων σύγχρονων Μπαλέτων, όπως τα Nederlands Dans Theater, Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, Μπαλέτο της Όπερας της Λυόν, της Όπερας του Παρισιού, Cedar Lake Contemporary Ballet, Les Grands Ballets Canadiens του Μόντρεαλ κ.ά. Ο Οχάντ Ναχαρίν έχει επινοήσει μια νέα, πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, και που σήμερα αποτελεί τη βασική μέθοδο εξάσκησης για τους χορευτές της Batsheva.

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από το «Decadance»

H παράσταση
«Decadance», με τους Batsheva Dance Company
Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη): Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333
Ημερομηνία: 01/12-02/12
Ώρα: 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ έως 45 ευρώ

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.