Ειδησεογραφικό site

Δανέλλης: Υπάρχει δυνατότητα για νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή

89

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τάχθηκε υπερ του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ – Πρότεινε να συναντηθούν Τσίπρας, Θεοδωράκης και Γεννηματά – «Ανίερη και ανάρμοστη η συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με τον Καμμένο» – «Θα ψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών» επανέλαβε

Υπάρχει δυνατότητα για νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή υποστήριξε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε μάλιστα ότι θα μπορούσε η προοδευτική αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές. «Υπάρχει χρόνος» είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Νews24/7 αναφερόμενος στην ανάγκη μιας συνάντησης και συζήτησης των Τσίπρα – Γεννηματά και Θεοδωράκη. «Θα ήταν και μια δοκιμασία πραγματισμού και ρεαλισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι η πρότασή του είναι ρομαντική. «Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα» είπε, σημειώνοντας ότι «θα είναι για το καλό της πατρίδας να αφήσει και η αντιπολίτευση την υποκρισία» ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα ο κ. Δανέλλης τόνισε: «Ο κ. Καμμένος ήταν πάντα απρόβλεπτος γιατί κινείται με διαφορετικούς κώδικες λογικής από τους δικούς μας. Από την αρχή αυτής της ανίερης ή ανάρμοστης σχέσης υπήρχε αυτό το πρόβλημα, αλλά ο κυνισμός της εξουσίας επιβάλλει την υπέρβαση των ουσιαστικών διαφορών, όμως το πρόβλημα το βρίσκουν μπροστά τους τώρα.

Ως προς την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα την υπερψηφίσει σε κάθε περίπτωση: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Όμως, το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπύρος Δανέλλης ταράζει τα νερά στο Ποτάμι. Πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών τότε το Ποτάμι… θα βάλει πλάτη.  «Σε περίπτωση και άλλων διαρροών από την πλευρά των ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.