Ειδησεογραφικό site

CNN – κρυφό βίντεο: Αυτό θα είναι το τέλος του κόσμου

65

 

Δεκάδες ταινίες έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να δείξουν πως θα είναι η τελευταία μέρα της γης, ωστόσο ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ, δεν μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί πώς θα είναι εκείνη η ημέρα, αλλά τι ακριβώς θα παίζει το κανάλι του. Υπέρμετρη φιλοδοξία; Εγωπάθεια στο όριο; Για πολλές δεκαετίες υπήρχε η φημολογία ότι ο Τέρνερ έχει φτιάξει ένα βίντεο που θα βγει στον αέρα μόνο σε αυτή την έσχατη ώρα του πλανήτη. Με τη λογική ότι ο κόσμος θα τελειώσει, αλλά το CNN θα συνεχίσει να εκπέμπει πρόγραμμα.

Αυτό το πολυθρύλητο βίντεο, που ουδείς έχει δει για να πει τι περιλαμβάνει, φέρεται να αποκάλυψε ένας πρώην μαθητευόμενος δημοσιογράφος του καναλιού. Ο Μάικλ Μπάλαμπαν, συντάκτης του Jalopnik πλέον, πόσταρε τη Δευτέρα το συγκεκριμένο βίντεο, λέγοντας πως αυτό είναι που θα παίξει το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο όταν ο πλανήτης θα πνέει τα λοίσθια.

Όπως σημειώνει το New Yorker, το βίντεο είναι διάρκειας ενός λεπτού και δείχνει μια μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να παίζει το «Nearer My God To Thee» (σ.σ.: Πιο κοντά σε εσένα, Θεέ μου»). Η Telegraph σημειώνει: Ο Μπάλαμπαν ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τυχαία το εν λόγω βίντεο το 2009, οπότε και έκανε την πρακτική του στο CNN, και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Βολφ Μπλίτζερ «The Situation Room».

Όπως λέει: «Δεν χρειάστηκε να ψάξω αρκετά για να το ανακαλύψω. Μια γρήγορη αναζήτηση στην database του καναλιού μού το εμφάνισε αμέσως». Το βίντεο δεν φέρει ημερομηνία, αλλά μόνο τη σήμανση «Turner Doomsday Video». Ήτοι το βίντεο του Τέρνερ για την καταστροφή του κόσμου. Προς το παρόν, ο συνταξιούχος πλέον Τέρνερ δεν έχει τοποθετηθεί για το αν, όντως, αυτό είναι το βίντεο που είχε φτιάξει για την απευκταία έσχατη ημέρα της Γης…

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.