Ειδησεογραφικό site

CNBC: Οι ελληνικές εκλογές είναι το επόμενο μεγάλο εμπόδιο για τις αγορές

35

«Για όλες τις αγορές, αν (ο ΣΥΡΙΖΑ) κερδίσει την εξουσία, όλα τα στοιχήματα είναι ανοιχτά. Δεν νομίζουμε ότι είναι πιθανό να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Θα μπορούσε, αν ήθελε να διαπράξει αυτοκτονία», αναφέρει ο John De Clue, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων του αποθεματικού ιδιωτών πελατών της U.S. Bank Wealth Management στον ιστότοπο του δικτύου CNBC.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και αν αρχίσει να απομακρύνεται από το πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, άλλα μέλη της ΕΕ θα πουν: ‘Δεν τους δανείζουμε άλλο, δεν τους δίνουμε άλλη ανάσα ζωής’. Θα ξέρουμε τι θα συμβεί τη Δευτέρα το πρωί», συμπληρώνει ο ίδιος.

«Είναι άλλο πράγμα μια χώρα να προχωρά σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αλλά φανταστείτε αν ξαφνικά η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί πια ευρώ. Τι θα σημάνει αυτό; Θα έχουν bank run», προσθέτει ο De Clue.

Θα είναι δύσκολο για τις αγορές να μην υποστούν αναταράξεις αν ο Τσίπρας κερδίσει την πλειοψηφία. Επίσης θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις περί διάλυσης της Ευρωζώνης και αυτός ακριβώς θα μπορούσε να είναι ο λόγος που η ΕΚΤ έκανε αυτή την τολμηρή κίνηση χθες Πέμπτη, εν αναμονή των εξελίξεων στην Ελλάδα», είπε ο De Clue.

Τα σχόλια είναι κλειστά.