Ειδησεογραφικό site

CNBC: Η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να χειροτερέψει

28

 

Η αναταραχή που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις αγορές, έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα και οι συνέπειες ακόμα μεγαλύτερες για τις χώρες εκείνες που βρίσκονται ήδη σε άσχημη κατάσταση.

Μία από αυτές είναι και η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC, καθώς η αστάθεια στις παγκόσμιες αγορές είναι πιθανό να τραυματίσει ακόμα πιο πολύ την ήδη πληγωμένη χώρα, η οποία έχει αποδεκατιστεί εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και της οικονομικής της αδυναμίας.

Οποιαδήποτε επενδυτική εμπιστοσύνη είχε επιστρέψει στη χώρα, μετά τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, είναι πιθανόν να έχει πληγεί τώρα από την πρόσφατη φυγή προς ασφαλή καταφύγια, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ένα ισχυρότερο ευρώ δεν αποτελεί καλή είδηση για τις ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες είναι πιθανό να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση σε μια εποχή που δεν μπορεί να αντέξει.

Οι αναλυτές της UBS υποβάθμισαν πρόσφατα τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία εκτιμώντας ύφεση 1,6% για το 2015 και ύφεση 1,1% για το 2016, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ανάπτυξη 1,5% το 2015 και 2,5% το 2016.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με νέες εκλογές, πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Το πρόγραμμα σημαίνει νέα μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα, σίγουρη χρηματοδότηση της χώρας, QE για τα ελληνικά ομόλογα σύντομα και ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη] εκτιμούν οι αναλυτές της Credit Suisse.

Τα σχόλια είναι κλειστά.