Ειδησεογραφικό site

Citigroup: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο – Κίνδυνος η έλλειψη πολιτικής ηγεσίας

50

O Μάικλ Κόρμπατ αν και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τεράστια βήματα», υπενθύμισε ότι οι επενδυτές περιμένουν από τις ελληνικές κυβερνήσεις να συνεχίσουν με συνέπεια την επιδίωξη δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ο επικεφαλής του παγκόσμιου τραπεζικού οργανισμού Citigroup Μάικλ Κόρμπατ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να επιτύχει την έξοδο από την κρίση, αφού λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη, αλλά έχει κάνει «τεράστια βήματα».

«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά το κλείσιμο του χρηματοδοτικού της κενού. Εχει επιτύχει βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Το τραπεζικό της σύστημα είναι κεφαλαιακά ισχυρό. Υπάρχει βεβαίως αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη. Η ανάπτυξη όμως θα βοηθήσει στη μείωση αυτής της αναλογίας, σε μερικά χρόνια. Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν με συνέπεια την επιδίωξη δημοσιονομικής πειθαρχίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο επικεφαλής (Chief Executive Officer) του παγκόσμιου τραπεζικού οργανισμού Citigroup Μάικλ Κόρμπατ.

«Υπό δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική αντοχή. Είναι η μακρότερη περίοδος που η χώρα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού, γεγονός που αποδεικνύει την αντίληψη ηγεσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την αξιέπαινη προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων. Στη νότια Ευρωζώνη εμφανίζονται νέα πολιτικά κόμματα, ενώ τα Κοινοβούλια είναι κατακερματισμένα και αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεπεραστούν οι κομματικές διαφορές. Στο μυαλό μου, ο βασικός πολιτικός κίνδυνος είναι η έλλειψη ηγεσίας ή η αναποτελεσματικότητά της. Οσο οι πολιτικοί ηγέτες θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους λαούς της περιοχής» αναφέρει ο Μάικλ Κόρμπατ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.