Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοΐδης: Ο Ραγκούσης υιοθετεί βίντεο του Ρουβίκωνα

41

Απάντηση στις καταγγελίες σχετικά με το επεισόδιο που συνέβη με αστυνομικούς και μοτοσικλεστιστή στην οδό Μιχαλακοπούλου, δίνει το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Οπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΡΟ.ΠΟ η συμπλοκή αφορούσε αστυνομικό και δικυκλιστή και δεν επρόκειτο για συνοδούς κάποιου επισήμου προσώπου. Μάλιστα, επισημαίνει ότι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αναρτήθηκε από το γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαΐτζίδη. Τέλος, το υπ. ΠΡΟΠΟ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον αρμόδιο τομεάρχη του γιατί υιοθέτησε άκριτα την εκδοχή του Ρουβίκωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη:
Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς «κατά σύμπτωση» περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή. Σε ό,τι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.
Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή.Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν. Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση»
Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης ωστόσο επέμεινε σε νεότερη ανακοίνωσή του διερωτώμενος:

Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό;
Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;
Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου στο οποίο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί και που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα;
Τέλος, κάνει λόγο για «φθηνές ανοησίες περί Ρουβίκωνα» υποστηρίζοντας πως «είναι οι ίδιοι οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης που μπορούν να αποδείξουν πως αυτές δεν ισχύουν. Απλούστατα διότι έχουν «τελειώσει» τον Ρουβίκωνα από 8 Ιουλίου 2019, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά»

Τα σχόλια είναι κλειστά.