Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοΐδης: Εγιναν 632 διαδηλώσεις σε 52 μέρες – Οι μισές για Κουφοντίνα 

39

Τους αμείλικτους αριθμούς για το εύρος των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη χώρα αλλά και τα αίτια για τα οποία αυτές έγιναν, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες της πανδημίας, παρέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οπως είπε, μέσα στις τελευταίες 52 ημέρες, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 632 συγκεντρώσεις εκ των οποίων οι μισές πραγματοποιήθηκαν για τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εκ των οποίων σε μόλις 19 έκλεισαν οι δρόμοι.

«Το γεγονός της Νέας Σμύρνης είναι αποκρουστικό αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας και κοινή λογική αν πούμε ότι ήταν κανόνας!», είπε ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ένωσαν το λούμπεν στοιχείο των γηπέδων με βίαιες μειοψηφείς. Με 9 τραυματίες αστυνομικούς και κανένα διαδηλωτή! Ποιος ασκεί βία τελικά; ποιος κατέστειλε εσάς στη Ν. Σμύνρη; Ποιος χάλασε την εικόνα της διαμαρτυρίας σας; Ποιος κερδίζει με λόγια αστήριχτα με τα λόγια αυτά;», αναρωτήθηκε ο υπουργός, σημειώνοντας: «Το λούμπεν στοιχείο και οι βίαιες μειοψηφείς ενώθηκαν και το εκμεταλλεύονται όποια κόμματα δεν έχουν θέσεις και δύναμη να πουν τη θέση τους».

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι η πολιτική καταστολής των λαϊκών αγώνων είναι διαχρονική και θα συνεχιστεί καθώς όπως είπε αποτελεί πολιτική της ΕΕ.  «Εχουμε τα λιγότερα και πιο ήπια μέτρα καταστολής στην ΕΕ. Έχουμε στη διάρκεια της πανδημίας τα λιγότερα επεισόδια στην ΕΕ», απάντησε ο υπουργός σημειώνοντας: «κάποιοι αγκάλιασαν τις πορείες, τις ονόμασαν κίνημα και λαϊκούς αγώνες. Είναι ανευθυνότητα να συνδέεις με το μίσος ενός αριστερού τραμπισμού!».

Αναφερόμενος στους νέους ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναγνώρισε πως κάποιοι έχουν χάσει την πίστη τους στην πολιτεία και οδηγούνται σε ακραίες συμπεριφορές. «Δεν μπορούμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους αφήσουμε να παρανομούν! Απευθύνω έκκληση σε γονείς, δασκάλους και τους ίδιους τους νέους να μην αφήσουμε τη βία και τον φανατισμό να κυριαρχήσουν! Δεν είμαστε εχθροί σας! η αστυνομία δεν είναι δράκος κανενός παραμυθιού! Κανένα περιθώριο δεν σας αξίζει, δεν σας θέλουμε εκεί ελάτε πίσω», κατέληξε

Τα σχόλια είναι κλειστά.