Ειδησεογραφικό site

Χριστοφιλοπούλου: Τα μέτρα για την αξιολόγηση είναι το 4ο μνημόνιο

40

«Τα μέτρα αποτελούν το 4ο Μνημόνιο και χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση επισημαίνει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ως το τέλος του 2016 η μείωση του αφορολόγητου και οι τραγικές περικοπές των συντάξεων, μέσω της προσωπικής διαφοράς, δεν ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Όμως, η καθυστέρηση της κυβέρνησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης, με τα επικοινωνιακά της τερτίπια, επιβάρυναν το οικονομικό κλίμα, οδηγώντας και τους δανειστές σε αλλαγή στάσης. Τα μέτρα αποτελούν το 4ο Μνημόνιο. Χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση και βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι «έτσι, όπως τα έκανε, ας τα κλείσει όπως νομίζει. Επειδή όμως είναι ανίκανη ακόμη και γι’ αυτό, το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να σηκωθεί να φύγει. Αυτό πράγματι θα υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον».
γει. Αυτό πράγματι θα υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον».

Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει η ΔΗΣΥ τα αντίμετρα της κυβέρνησης δηλώνει ότι «λέμε όχι στους ατελέσφορους, επικίνδυνους ερασιτεχνικούς χειρισμούς, όχι και στα συνακόλουθα επαχθέστατα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΣΥ σε οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή υπογράμμισε «σε καμία περίπτωση». Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο 2015, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Επέλεξε να συνεργαστεί αποκλειστικά με τους δεξιούς εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ. Το προτείναμε και τον Μάρτη 2016. Δεν το αποδέχθηκε ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν επανερχόμαστε».

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «αν η εθνική ανάγκη επιβάλλει τη συνεργασία με άλλα κόμματα, θα βασιστεί σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, με στόχους και χρονοδιαγράμματα, με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης συνεργασίας» και διαψεύδει ότι η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι αν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές.

Αναφερόμενη στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς, σημειώνει ότι στον χώρο πάντα θα υπάρχουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες «εμπλουτίζουν και διευκολύνουν τις διεργασίες διεύρυνσης, υπό μία προϋπόθεση: Στη σύνθεση των απόψεων να μην παρεμβαίνουν προσωπικές στρατηγικές και μηχανισμοί. Τα συμφέροντα της ευρύτερης παράταξης προηγούνται, αν πράγματι θέλουμε τη μεγάλη Κεντροαριστερά».
Σχολιάζοντας την κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ δηλώνει «να έχουμε κάτι να λέμε…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.