Ειδησεογραφικό site

Χριστοδουλάκης (γραμματέας ΚΙΝΑΛ): Ο Παπανδρέου έπεσε και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

166

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έχασε και από στελέχη του κόμματος», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που βολεύει κάποιους». «Μου κάνει εντύπωση δέκα χρόνια μετά, η ευαισθησία γι’ αυτή την κυβέρνηση κάποιων που τότε τους έλεγαν Πινοσέτ και Τσολάκογλου», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, κάνοντας λόγο για επιλεκτική ευαισθησία.

Χριστοδουλάκης για Ραγκούση: Το 2017 έβριζε τον Τσίπρα και το 2019 τον αποθέωνε
Αναφερόμενος σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία μετακινήθηκαν είτε προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος το ’80, το ’90 και το 2000 ήταν σοσιαλιστής και ξαφνικά έγινε δεξιός», ενώ ειδικά για τον Γιάννη Ραγκούση είπε: «Το 2017 έβριζε τον Τσίπρα και το 2019 τον αποθέωνε. Ε, θεωρώ ότι είναι μη πολιτική η επιλογή».

Κληθείς να απαντήσει για τους λόγους που το ΚΙΝΑΛ δεν υιοθετεί το «brand name ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε: «Δεν είναι το όνομα ΠΑΣΟΚ που ανέδειξε το κόμμα. Είναι οι ιδέες του χώρου, τα πιστεύω του, οι αντιλήψεις του, οι αρχές, οι αξίες, που έπεισαν τον κόσμο στην πράξη ότι οι αλλαγές που ήθελε στην καθημερινότητά του και τη ζωή του μπορούσαν πραγματικά να γίνουν πράξη. Ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην καρδιά και τη συνείδηση του κόσμου ήταν η άλλη ιδεολογική αντίληψη που έφερε».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αξία και ουσία στα σύμβολα δίνει το πολιτικό περιεχόμενο και τόνισε ότι «οι πολιτικοί χώροι, ειδικά μετά από περιόδους κρίσης, οικονομικής αλλά και πολιτικής, όπως είναι η τελευταία που βιώσαμε, έχουν την ανάγκη να εξελίσσονται και να προχωρούν παρακάτω. Μετεξελίσσομαι δεν σημαίνει ότι διαγράφω το παρελθόν μου. Σημαίνει ότι είμαι περήφανος για το παρελθόν μου, ότι διατηρώ όλο το πλαίσιο των ιδεολογικών και πολιτικών αρχών και αξιών, ακόμα και αν τα προσαρμόζω και τα εκσυγχρονίζω στα σύγχρονα πολιτικά μηνύματα. Δεν κάνουμε πολιτική το 2021 με τα συνθήματα άλλων δεκαετιών».

«Το ΚΙΝΑΛ δεν συνδιαλέγεται ούτε με ΝΔ ούτε με κανέναν»
Αναφορικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι το κόμμα του δεν συνδιαλέγεται ούτε με τη ΝΔ ούτε με κανέναν. «Φυσικά ούτε με κανέναν από την άλλη πλευρά, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός και στην πράξη συγκυβερνά με ακραία στοιχεία, όπως ο Καμμένος, οι ΑΝΕΛ, ακόμα και με ακραίες αντιλήψεις και ρατσιστικών προεκτάσεων», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας του κόμματος τόνισε ότι ο πολιτικός του χώρος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί εσωτερικές διαδικασίες, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ένα νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται: «Ακόμη και το 2017 καταφέραμε να συσπειρώσουμε 200.00 κόσμου. Δεν πιστεύω ότι ο τρόπος που πέσαμε από το 45% στο 5% μπορεί να αντιστραφεί με τον ίδιο ρυθμό. Δεν βρισκόμαστε στις ίδιες συνθήκες. Από την άλλη, πιστεύω ότι επειδή έχουμε εκ νέου ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό μπροστά μας…»

Τα σχόλια είναι κλειστά.