Ειδησεογραφικό site

Χρηστίδης: Θα υπερασπιστούμε την πρότασή μας για τον εκλογικό νόμο

66

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει ότι η αντιπολιτευτική πολιτική του, όπως έχει φανεί, θα είναι υπεύθυνη, προγραμματική και προοδευτική ενώ θα έχει ως κύριους άξονες την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πολιτική προστασία, την ασφάλεια των πολιτών, την Παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση -στοιχεία που προσδιορίζουν την προοδευτική πολιτική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Το να ψηφίζεις κάτι που είναι θετικό για το λαό και να εναντιώνεσαι σε κάτι που τον αδικεί, δεν κάνει την πολιτική σου αμφίσημη. Την κάνει υπεύθυνη, δίκαιη και ουσιαστική», τονίζει αντικρούοντας έτσι την κριτική που δέχεται το ΚΙΝΑΛ για θολό αντιπολιτευτικό στίγμα Προσθέτει δε, ότι η στάση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αφήνει άλλη επιλογή στο Κίνημα Αλλαγής από το να ασκεί κριτική και στους δύο. Πρόκειται για λάθη και από τις δύο πλευρές που πρέπει να επισημανθούν».

Ο κ. Χρηστίδης υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ότι για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει την πρότασή του και

«είναι προφανές, πως θα την υπερασπιστούμε και τώρα. Πιστεύουμε σε ένα δίκαιο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, που εγγυάται βιώσιμες κυβερνήσεις». Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους στη Βουλή.

Εξηγεί επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ ασκεί έντονη κριτική στη κυβέρνηση για τη τακτική σχετικά με τη μείωση των υπερπλεονασμάτων επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «θέμα πολιτικής συνέπειας καθώς η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να γίνει πριν οι συνθήκες χειροτερέψουν. Μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή έχει μεγαλύτερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και αυτό θα έπρεπε να αξιοποιηθεί».

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Π. Χρηστίδης αναφέρει, τέλος, ότι η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη θα γίνει στη Λάρισα με θέμα την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

«Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι και πρέπει να είναι μοχλός ανάπτυξης για την πατρίδα, ο συγχρονισμός της 4ης βιομηχανικής επανάστασης με την παραγωγή, καθώς και η μείωση του κόστους της μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της χώρας, στη διατροφική ασφάλεια και την κοινωνική πρόοδο», σημειώνει

Τα σχόλια είναι κλειστά.