Ειδησεογραφικό site

Χωριστά οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ

96

Στις 28 Νοεμβρίου η απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ  το ΠΑΜΕ κήρυξε  την δική του στις 14 Νοεμβρίου – Για κομματική τρομοκρατία και « τραμπούκικες» ενέργειες μιλά η Συνομοσπονδία

Με αιχμή την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού λιτότητας , η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε σήμερα να κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της συνομοσπονδίας περιλαμβάνονται η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Την ώρα που συνεδρίαζε η ολομέλεια της ΓΣΕΕ το πρωί, έξω από το κτίριο πραγματοποίησε αντισυγκέντρωση το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι κρατάει πιο κυβερνητική στάση και από τους κυβερνητικούς, μπλοκάροντας και υπονομεύοντας τις αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία. Διαχωρίζοντας τη θέση του το ΠΑΜΕ κήρυξε απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί το ΠΑΜΕ για κομματική τρομοκρατία και « τραμπούκικες» ενέργειες.

Σε σχέση με την κατάρρευση των μισθών στα χρόνια των μνημονίων τα συνδικάτα σημειώνουν ότι τον Ιούνη του 2011 ο μέσος μεικτός μισθός της συνολικής απασχόλησης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ήταν 1.230,5 ευρώ και τον Ιούνη του 2017 ήταν 905 ευρώ (μείωση 325,5 ευρώ ή 26,5%). Ειδικότερα, ο μέσος μισθός στις θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκε κατά 18,8% και ο μέσος μισθός στις θέσεις μερικής απασχόλησης μειώθηκε κατά 35%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.