Ειδησεογραφικό site

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από τις 7 μ.μ. λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

135

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει από τις 7 μ.μ. η Θεσσαλονίκη λόγω στάσης εργασίας – Αύριο οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης από σήμερα το απόγευμα στις 7 έως και αύριο, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν στάση εργασίας από τις 19:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας απόψε, ενώ για αύριο έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι αιτία της απεργίας είναι τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών, που κατατέθηκε στη Βουλή, με αντικείμενο, όπως υποστηρίζουν «τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

«Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τη σημερινή στάση εργασίας από τις 19:00 μέχρι και τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο Πέμπτη θα εκτελούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας» διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συνδικάτου κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών» και καλεί τις ηγεσίες των κομμάτων, τους βουλευτές, την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς «να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες απόσυρσης αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.