Ειδησεογραφικό site

Χλιδάτες διακοπές σε βίλα 300 τ.μ.

268

Πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε διακοπές στα νησιά με το μηχανάκι και το αντίσκηνο. Το καλοκαίρι του 2014, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, «άραξε» για κανά μήνα στη Νάξο.
Του Δ. Κεμπέ
Τέτοιες μέρες, τον Αύγουστο του 2015, αφού «φέσωσε» τη χώρα με 3ο μνημόνιο και προκήρυξε εκ νέου εκλογές, ταξίδεψε σε Μήλο – Κίμωλο με θαλαμηγό της οικογένειας Μπόμπολα ενώ λίγο νωρίτερα είχαν δει το φως της δημοσιότητας άλλες φωτογραφίες του να οδηγεί το σκάφος του επιχειρηματία Κ. Γιώτη, ο οποίος έχει νοικιάσει τη βίλα του εφοπλιστή Θ. Μαρτίνου στο Σούνιο και κατόπιν την υπενοικίασε στην πρωθυπουργική οικογένεια. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ο κ. Γιώτης κάνει χρυσές δουλειές δίπλα στον Αλ. Τσίπρα. Ειδικότης του η εμφύτευση μαλλιών (DHI) σε μία Ελλάδα που υποφέρει από τριχόπτωση κάθε φορά που ο πρωθυπουργός υπόσχεται έξοδο από τα μνημόνια, ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Κι όσο περνά ο καιρός, τόσο αυξάνονται. Πόσοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν κάθε χρόνο μίσθιο για βίλα στο Σούνιο μπροστά στη θάλασσα επί δύο και τρεις μήνες; Πόσα λεφτά πληρώνει στο νοίκι για το εξοχικό από τη στιγμή που πληρώνει κι άλλο νοίκι για το 4άρι στην Αγ. Γλυκερία στην Άνω Κυψέλη; Βάσει ποιας νόμιμης οδού ο ενοικιαστής της βίλας (Γιώτης) λαμβάνει μίσθιο από δεύτερο ενοικιαστή (Τσίπρας) και υπό ποια μορφή συμπεριλαμβάνεται αυτό στις φορολογικές τους δηλώσεις;
Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς στην Ελλάδα με… ρίζα στη Χούντα, περίοδο κατά την οποία η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία γνώρισε μεγάλες δόξες αναλαμβάνοντας δημόσια έργα ενώ ο αδελφός του πατέρα του έχει δημοσίως καταγγελθεί από τους αγωνιστές της εποχής ότι τους «έδινε» στεγνά ως εντεταλμένος των πραξικοπηματιών. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ζει πολυτελώς, «εναγκαλιζόμενος» δημοσίως με επιχειρηματίες.

ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ

Κανείς προκάτοχός του δεν είχε αποτολμήσει τέτοιου είδους επαφές. Ο Κ. Καραμανλής έκανε διακοπές στο Μαγγανάρι της ΄Ιου σε ένα μικρό τουριστικό θέρετρο ενώ ως πρωθυπουργός ενοικίαζε για την οικογένειά του ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Τήνο ή την Αίγινα. Ομοίως, ο Κ. Σημίτης διέμενε (σ.σ.: κι ακόμη το κάνει) λίγες μέρες τον Αύγουστο σε ξενοδοχείο της Σίφνου και κατόπιν στο εξοχικό του στους Αγ. Θεοδώρους. Ο Αντ. Σαμαράς στα 2,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του πέρασε 3-4 διήμερα στην Πύλο και στο Ναύπλιο στο πατρικό της συζύγου του. Ο Γιώργος Παπανδρέου γυρόφερνε με το κανό και το ποδήλατο ανά την επικράτεια χωρίς ποτέ να προκαλέσει για τις συνθήκες διαβίωσής του. Κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έφυγε ποτέ από το Μαράθι Χανίων ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν διέθετε καν εξοχική κατοικία. Τη δεκαετία του 1980 πήγαινε ως πρωθυπουργός στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Ελούντας, όχι τόσο για τα μπάνια και την ψυχαγωγία όσο για τις διεθνείς επαφές πετυχαίνοντας το καλοκαίρι του 1984 για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ιστορική συμφωνία με τον αραβικό κόσμο (συνάντηση με Μιτεράν – Καντάφι). Τέλος, τη μόνη πολυτέλεια που επέτρεπε στον εαυτό του κατά την προδικτατορική του πρωθυπουργική θητεία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν το γκολφ στα γήπεδα της τουριστικά αναπτυσσόμενης τότε Κέρκυρας ενώ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτονταν για λίγες ημέρες τη Μύκονο όπου φιλοξενούνταν στην οικία του Θόδωρου Νικολαΐδη, εκδότη της αθλητικής εφημερίδας «Φως».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, ο ιδιοκτήτης της βίλας, εφοπλιστής Θ. Μαρτίνος, απάντησε μόνο για τα διαδικαστικά κρατώντας φυσικά τις δέουσες αποστάσεις από τους εμπλεκόμενους. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, το σπίτι «είναι μισθωμένο εδώ και 20 έτη στον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ. Η μίσθωση λήγει στις 10/3/2024. Η εταιρεία DHI του κυρίου Κωνσταντίνου Γιώτη υπομισθώνει το σπίτι σε μέλος της οικογενείας του πρωθυπουργού, κυρίου Αλέξη Τσίπρα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καθώς έχει δικαίωμα υπομίσθωσης. Ο κ. Κωνσταντίνος Γιώτης με ενημέρωσε, κατόπιν των δημοσιευμάτων, ότι το υπομισθωτήριο έχει κατατεθεί στην Εφορία και ότι το υπομίσθωμα καταβάλλεται κανονικά μέσω τράπεζας. Το σπίτι είναι 300 τμ., απλό, χωρίς πολυτέλειες/πισίνα κ.λπ., αλλά σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου. Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού δεν φιλοξενείται στην οικία του Σουνίου από εμένα ή τον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη». Αφού λοιπόν το υπομίσθωμα «καταβάλλεται κανονικά μέσω τράπεζας» γιατί δεν γίνεται γνωστό; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν δημοσιοποιεί το υπομισθωτήριο συμβόλαιο και το υπομίσθωμα; Το ποσό που έχει συμφωνηθεί στο υπομισθωτήριο είναι ίδιο με εκείνο που καταβάλλεται στην τράπεζα; Από ποιον λογαριασμό του κ. Τσίπρα μεταφέρεται το ποσό του ενοικίου και σε ποιον λογαριασμό του κ. Γιώτη; Πρόκειται για συναλλαγή μεταξύ φυσικών προσώπων ή μεταξύ εταιρειών;

Τα σχόλια είναι κλειστά.