Ειδησεογραφικό site

Χίος: Εικόνες ντροπής με εξαθλιωμένους πρόσφυγες μετά τη βροχή

58

Η Χίος έζησε μια νύχτα κακοκαιρίας και τα όσα έγιναν στην περιοχή της ΒΙΑΛ με πρόσφυγες εκτεθειμένους στη βροχή έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Λίγες ώρες μετά τη βροχή και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από το hotspot στην περιοχή της ΒΙ.ΑΛ., είναι «γροθιά στο στομάχι».

Οι ρυθμοί εξέτασης των αιτήσεων ασύλου εξακολουθούν να είναι πολύ αργοί, οι αυξημένες ροές των προηγούμενων ημερών αλλά και το κλείσιμο της Σούδας έχουν γεμίσει ασφυκτικά την ΒΙΑΛ, γράφει το τοπικό μέσο astraparis.gr, που περιγράφει: «Εκτός καταυλισμού έχουν στηθεί σκηνές, που ευτυχώς έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον πάνω στα ξύλα και δεν εφάπτονται της λάσπης αν και μια δυνατή νεροποντή φτάνει για μετατραπεί η σκηνή σε βαλτότοπος. Εκεί, σε αυτές τις σκηνές, σε καιρικές συνθήκες που μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν, «φιλοξενούνται» περίπου 400 άτομα, οικογένειες με μικρά παιδιά – ήδη κάποια από αυτά έχουν αρρωστήσει από τη βροχή – το κρύο και την υγρασία του κάμπου του Χαλκειούς κατά τις βραδινές ώρες. Κι ακόμη η θερμοκρασία δεν έχει πέσει, ακόμη ο χειμώνας δεν ήρθε».
Λίγες μόνο ημέρες μετά τις προσδοκίες που καλλιέργησε το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι θα ακολουθήσει μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων από Χίο, Λέσβο και Σάμο σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά και η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά τις δεσμεύσεις.

Εικόνες ντροπής με εξαθλιωμένους πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ

Εκατοντάδες άτομα, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους παραμένουν στο κρύο με μοναδικό μέτρο προστασίας μία βρεγμένη κουβέρτα. Παιδιά χωρίς παπούτσια, μετανάστες με κινητικά προβλήματα αφημένοι στην τύχη τους, οικογένειες ολόκληρες κάτω από πάνινες σκηνές μέσα στα χωράφια περιμετρικά του hotspot συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα ενός Κέντρου που αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη ύπαρξη στη σημερινή Ελλάδα.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Τα σχόλια είναι κλειστά.