Ειδησεογραφικό site

Χίος: 800 μετανάστες εγκατέλειψαν το hotspot

87

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Κέντρο κράτησης της Χίου από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι Αρχές, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αδράνεια της Πολιτείας, παρακολουθούν το σκηνικό, αδυνατώντας να παρέμβουν.

Σύμφωνα με το politischios.gr, το παράδειγμα των 500 ατόμων που «δραπέτευσαν» νωρίς το μεσημέρι από το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός ακολούθησαν ακόμη 300 πρόσφυγες καιμετανάστες με κατεύθυνσή τους το λιμάνι.

Η πληροφορία ότι το πλοίο «TeraJet», που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, θα δέσει στη Χίο, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται (η άφιξή του αναμένεται στις 21:00), χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα θα επιβιβάσει, κάτω από ποιο καθεστώς, καθώς και ποιο θα είναι το τελικό λιμάνι προορισμού.

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις του Κέντρου, που επικαλείται το astraparis.gr, εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν βρει «καταφύγιο» εκεί.

Κατά πληροφορίες, ωστόσο, οι Αρχές θα επιδιώξουν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες, που άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο, στον καταυλισμό της Σούδας, στη βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου.

Μαχαιρώματα το βράδυ της Πέμπτης

Το κέντρο κράτησης θύμιζε εδώ και μέρες «καζάνι που βράζει», αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μια ακόμη φορά, Αφγανοί και Σύροι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr, μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο nοσοκομείο, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια.

Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot, αφού έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.