Ειδησεογραφικό site

«Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για τον Κέβιν Σπέισι: Τί λένε 8 εργαζόμενοι στο House of Cards

37

Με την μορφή χιονοστιβάδας δημοσιοποιούνται πλέον οι καταγγελίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι, του βραβευμένου με δύο Όσκαρ ηθοποιού, που εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του Χόλιγουντ.

Μετά τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, που έκανε πρώτος αναφορά σε σεξουαλική παρενόχληση από τον Σπέισι και μάλιστα όταν ήταν ένα ανήλικο αγόρι 14 μόλις ετών, ήρθε ο Μεξικανός Ρομπέρτο Καβάζος που κατήγγειλε πως όλοι ήξεραν ότι ο Σπέισι «έβαζε χέρι σε όσους ήταν κάτω των 30 ετών». Ακολούθησαν μερικά ακόμα «μεμονωμένα περιστατικά» που αφορούσαν κυρίως στο παρελθόν, όμως πλέον συνάδελφοί του στην τελευταία του δουλειά, την τεράστια επιτυχία του Netflix House of Cards, τον κατηγορούν ανοιχτά για σεξουαλική παρενόχληση.

Πρόκειται για οκτώ εργαζόμενους στα γυρίσματα, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο CNN και κατήγγειλαν πως ο Κέβιν Σπέισι ήταν υπεύθυνος για το «τοξικό» περιβάλλον που δημιουργούσε γύρω του. Μάλιστα, ένας βοηθός παραγωγής δήλωσε πως είχε μιλήσει για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στους προϊσταμένους του, οι οποίοι όμως του απάντησαν ότι αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να σιγουρέψουν πως δεν θα ξαναμείνει μόνος του με τον πρωταγωνιστή ποτέ ξανά.
Αρκετούς μήνες αργότερα, ενώ τα πράγματα είχαν ηρεμήσει, του ζητήθηκε να συνοδεύσει τον Σπέισι σε ένα σημείο γυρισμάτων – μια απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο. Λίγο πριν φτάσουν, με το αυτοκίνητο εν κινήσει και τον Σπέισι στην θέση του οδηγού, ο πρωταγωνιστής της σειράς τον άγγιξε στα γεννητικά όργανα. «Σοκαρίστηκα. Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρή θέση στο σόου και εγώ ήμουν ένας από τους κατώτερους στην ιεραρχία», ήταν τα λόγια του.

Απαντώντας στις κατηγορίες, το Netflix δήλωσε πως σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής της σειράς, στο εξής θα προβλεφθεί η διασφάλιση αξιοπρεπούς περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζόμενους.

«Είχαμε σχέση όταν ήμουν 14 ετών κι εκείνος 24»

Η σοβαρότερη καταγγελία εναντίον του Κέβιν Σπέισι όμως μέχρι στιγμής, έρχεται από έναν άντρα που μίλησε στο Vulture υπό καθεστώς ανωνυμίας. Όπως λέει, το 1983, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 24, είχαν σεξουαλική σχέση, στο πλαίσιο της οποίας ο ηθοποιός είχε παραδεχθεί πως του αρέσουν τα «νεαρά αγόρια»! Μάλιστα, καταγγέλλει πως αφού η σχέση τους είχε τελειώσει, οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν περίπου έναν χρόνο αργότερα και τότε ο Κέβιν Σπέισι τον βίασε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.