Ειδησεογραφικό site

Charlie Hebdo: Αυτό είναι το νέο του εξώφυλλο που προκάλεσε σάλο (ΦΩΤΟ)

24

Στα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται για ακόμα μία φορά το εβδομαδιαίο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, καθώς το νέο του εξώφυλλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ένα μακάβριο σκίτσο με δύο διαμελισμένα χέρια που αγγίζουν δύο στήθη, το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού έχει τίτλο: «Malaysia Airlines, η ελπίδα» και λεζάντα: «βρήκαμε ένα κομμάτι του πιλότου και ένα κομμάτι της αεροσυνοδού». Το σκηνικό είναι ένα έρημο νησί και στο βάθος δύο χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων πανηγυρίζουν για την «ανακάλυψη»…

Είναι προφανές ότι το σατιρικό περιοδικό αναφέρεται με σκωπτική διάθεση σε κομμάτι του αεροσκάφους της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που βρέθηκε μαζί με ένα κομμάτι από βαλίτσα, στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού ωκεανού, μετά την εξαφάνισή του από τις 8 Μαρτίου του 2014, οδηγώντας τις αρχές της Μαλαισίας στο συμπέρασμα, ότι ίσως να λυθεί το μυστήριο που κάλυπτε την εξαφάνιση του μοιραίου boeing και των 239 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Τα κομμάτια, που βρέθηκαν σε παραλία στο νησί του Ινδικού ωκεανού, έχουν ήδη αποσταλεί στην Γαλλία με την ελπίδα ότι η εξέτασή τους από ειδικούς ερευνητές θα ρίξει φως στο μυστήριο της τραγικής πτήσης.

Το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo έχει δημιουργήσει σάλο στο διαδίκτυο με αγανακτισμένους χρήστες να χαρακτηρίζουν το εξώφυλλο «ντροπή», «άθλιο», «αποτρόπαιο», «κακόγουστο», ενώ ένας χρήστης γράφει: «ούτε μυαλό, ούτε καρδιά».

Τον περασμένο Ιανουάριο ισλαμιστές τρομοκράτες θυμωμένοι με σκίτσα του περιοδικού για τον προφήτη Μωάμεθ, εισέβαλαν στα γραφεία του και εκτέλεσαν 12 εργαζόμενους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.