Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: «Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ»

43

Με μια σκωπτική δήλωση σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης την κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ασκήσει αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

«Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κ. Χαρδούβελης με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα9,84. Παράλληλα εξέφρασε την απορία του για το εάν ποτέ στο παρελθόν ο Άρειος Πάγος είχε ασχοληθεί με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης  ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και τόσο ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όσο και το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Η υπόθεση αφορά τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν δηλαδή ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού. Όπως ο ίδιος είχε επικαλεστεί τότε στο δικαστήριο, δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες και μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος υπέβαλε αμέσως  τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Παρ΄ όλα αυτά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση  στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας  όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τον Άρειο Πάγο (Ποινικό Τμήμα).

Τα σχόλια είναι κλειστά.