Ειδησεογραφικό site

Χάος και πάλι στο αεροδρόμιο του Gαtwick: Επέστρεψαν τα drones – Στο έδαφος ξανά τα αεροπλάνα

406

Ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις της Παρασκευής – Εκ νέου επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των δραστών

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο αποπροσγειώσεων απόψε, μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει από πάνω.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τα drones επέστρεψαν στο Gatwick, καθηλώνοντας τα αεροσκάφη στο έδαφος, λίγες ώρες μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου, μετά τη χθεσινή αναστάτωση για χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στις βρετανικές εγκαταστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drones, προκαλώντας το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η εντολή να κλείσει εκ νέου το αεροδρόμιο δόθηκε στις 5:10 το απόγευμα της Παρασκευής από την αστυνομία, όταν υπήρξαν αναφορές για χειριστές drones στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του Gatwick. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι δυνάμεις ασφαλείας θέλησαν με ειδικά όργανα να παρακολουθήσουν τον ή τους υπόπτους.

Πληροφορία από την αστυνομία κάνει λόγο για ένα ύποπτο άτομο. Τις τελευταίες 48 ώρες, ωστόσο, που εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση στο Gatwick, οι βρετανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να προβούν στην ταυτοποίηση του πιθανού δράστη και να προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.