Ειδησεογραφικό site

Channel4: »Aν κερδίσει ο Σύριζα, η Ελλάδα θα γίνει MadMax»

35

«Εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να περιμένετε το Mad Max» είναι ο τίτλος που βρίσκει σύμφωνο τον Βρετανό δημοσιογράφο του Channel 4, Πολ Μέισον, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, κάνοντας ρεπορτάζ.

Βρισκόταν μάλιστα στην Αθήνα την περίοδο που γίνονταν οι ταραχές στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έτσι του έκαναν εντύπωση τα βίντεο τους «ιπτάμενους αναρχικούς» και όπως σημειώνει στο άρθρο του: «Καλωσορίσατε στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου αναμένεται να ψηφίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι άνθρωποι ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα».

Για να καταγράψει στη συνέχεια μια σειρά από εντυπώσεις που του έμειναν από το ταξίδι του στην πρωτεύουσα: «Βρήκα την Αθήνα με πυρετώδη κατάσταση. Στους δρόμους υπάρχουν ενδείξεις μιας κάποιας μικρής οικονομικής αναγέννησης. Άλλωστε η χώρα παρουσίασε την περσινή περίοδο ανάπτυξη κατά 1,7%, αν και είχε χάσει το 1/4 του ΑΕΠ της και η λιτότητα ώθησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία. Οι άνθρωποι αρχίζουν να κυκλοφορούν το χρήμα, αν και οι μισθοί έχουν πέσει σημαντικά και οι ανάγκες -ειδικά για τους ανέργους- είναι πιεστικές. Το μόνο τους μένει είναι ένα κεμπάπ και ένας καφές. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Αν η βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο, τότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει στην εξουσία».

162134314 1024x680 Signs of economic recovery in Greece, but it could end up with Mad Max in government

Ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Μέισον τον συστήνει στους αναγνώστες του ως εξής: «Δεν είναι ένα αόριστο αριστερό κομμάτι ενός κεντρώου κόμματος. Έλκει την καταγωγή του από την κομμουνιστική παράδοση της χώρας και αποτελείται από Ευρωκομμουνιστές που αποσχίστηκαν το 1970 από τους Σταλινικούς, ενώ στις τάξεις του θα βρει κανείς Τροτσκιστές, Μαοϊκούς, νέους αριστερούς ακτιβιστές και χιλιάδες νέους που όλα οι παραπάνω ορισμοί τους φαίνονται ρετρό, αλλά έχουν προσκολληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δείχνει προοδευτικός, μοντέρνος και είναι ενάντιος στη λιτότητα».

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.