Ειδησεογραφικό site

Χαμός στη Βρετανία μετά τη συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι: Πιέσεις στη βασίλισσα να απαντήσει – «Η χειρότερη κρίση από το 1936»

36

Η ρήξη της Μέγκαν και του Χάρι με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας επιβεβαιώθηκε με την εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σοκ, με τη Μέγκαν Μαρκλ να λέει ότι Σκέφτηκε την αυτοκτονία όταν ζούσε στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, ενώ το χρώμα του δέρματος που μπορεί να είχε ο γιος της προκαλούσε ανησυχίες.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού πραγματοποιούν συναντήσεις με αντικείμενο τη διαχείριση της κρίσης, με τον ανταποκριτή του BBC να σημειώνει πως «είναι όλο και πιο μη βιώσιμο για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να μην πουν τίποτα» αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Χάρι και της Μέγκαν. Ωστόσο, το παλάτι δεν θέλει να βιαστεί για να πει κάτι.

Η Daily Mail μεταδίδει πως το παλάτι έχει παραλύσει από τον «τρόμο και την απογοήτευση», με τον πρίγκιπα Χάρι να κατηγορείται ότι «ανατίναξε την οικογένειά του». Από την πλευρά της, η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να αρνείται να υπογράψει μια δήλωση – απάντηση.

Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχαν στις κρίσιμες συζητήσεις σχετικά με την αντίδρασή τους στις αποκαλύψεις του Χάρι και της συζύγου του.

Με την πίεση να αυξάνεται για να δοθεί μια απάντηση σήμερα, πηγές από το παλάτι έκαναν λόγο για ένα κλίμα «έντονου προσωπικού σοκ και θλίψης» που ο πρίγκιπας «πάτησε το πυρνηικό κουμπί για την ίδια του την οικογένεια».

H Republic, η οργάνωση που αγωνίζεται για την κατάργηση της μοναρχίας σχολίασε για τις εξελίξεις: «Η μοναρχία μόλις επλήγη από την χειρότερη κρίση της από την παραίτηση του 1936. Είτε για το καλό της Βρετανίας είτε για το καλό των νεώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας αυτός ο σάπιος θεσμός πρέπει να φύγει».

Στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππός

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκεται για 22η ημέρα στο νοσοκομείο σήμερα, την ώρα που η οικογένειά του συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις στη συνέντυεξη.

Ο 99χρονος Δούκας του Εδιμβούργου παραμένει στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, όπου μεταφέρθηκε ξανά την Παρασκευή μετά την επιτυχημένη επένμβαση στην καρδιά για μια προϋπάρχουσα κατάσταση.

Ακολουθούν κάποια από τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου σήμερα…

Express: «Τόσο λυπηρό που φτάσαμε ως εδώ»

Times: Το παλάτι σε αναταραχή για τους ισχυρισμούς της Μέγκαν για ρατσισμό

Guardian: Το παλάτι σε κρίση μετά τους συνταρακτικούς ισχυρισμούς για ρατσισμό

Mirror: Η χειρότερη βασιλική κρίση σε 85 χρόνια

Daily Mail: Τι έκαναν;

Τα σχόλια είναι κλειστά.