Ειδησεογραφικό site

Χάκερ «έπαιζαν» σε ραδιόφωνο της Σουηδίας για 30 λεπτά προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους

82

Ορισμένοι ακροατές στον εμπορικό ραδιοφωνικό σταθμό Mix Megapol, στη Σουηδία, άκουσαν 30 λεπτά, ισλαμικής κρατικής προπαγάνδας, την Παρασκευή, αφού χάκερ πήραν τον έλεγχο της συχνότητας του σταθμού, όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του σταθμού.

Το Mix Megapol είναι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Σουηδίας, με περίπου 1,4 εκατομμύρια ακροατές ημερησίως, αν και το πρόβλημα επηρέασε μόνο τους ακροατές στη νότια σουηδική πόλη του Μάλμε.

«Κάποιος παρενέβη στη συχνότητα μας χρησιμοποιώντας έναν πειρατικό πομπό», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Jakob Gravestam, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Bauer Media Group, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Mix Megapol.
«Θα αναφέρουμε το περιστατικό στην αστυνομία και στον Εθνικό Οργανισμό Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών».

Το τραγούδι, με αρσενικές φωνές που τραγουδούσαν στα αγγλικά, περιείχε στίχους όπως: «Για χάρη του Αλλάχ θα πορευτούμε στις πύλες του παραδείσου όπου περιμένουν οι κοπέλες μας. Είμαστε άνδρες που αγαπούν τον θάνατο όπως αγαπάς τη ζωή σου, είμαστε στρατιώτες που αγωνίζονται την ημέρα και τη νύχτα».

Οι οικοδεσπότες της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής «Anders & Gry with Friends» δεν παρατήρησαν το πρόβλημα, μέχρις ότου οι ακροατές τηλεφώνησαν για να ρωτήσουν τι συνέβαινε.

«Πολλοί άνθρωποι μας έχουν καλέσει γι ‘αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί και το αντιμετωπίζουμε αυτό πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Gravestam στο διαδικτυακό τόπο 24Malmo.

Τα σχόλια είναι κλειστά.