Ειδησεογραφικό site

Celebrity στη Βουλή: Ποιοι τα κατάφεραν και ποιοι όχι

37

Μπορεί η ελληνική showbiz να έβαλε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν να μπουν στην βουλή.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, συγγραφείς και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο διεκδίκησαν μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… ο λαός όμως επέλεξε ποιοι θα είναι στην βουλή και ποιοι όχι!

Εκτός Βουλής έμεινε η Άντζελα Γκερέκου στην Κέρκυρα. Μπορεί η γνωστή πολιτικός να μετακινήθηκε από το πράσινο στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί, απέχοντας πολύ από τον Γκίκα Στέφανο που εκλέγεται για τη ΝΔ. Η κα Γκερέκου συγκέντρωσε 2.817 ψήφους.

Αντίστοιχη κατάσταση και για την Νόνη Δούνια στην Α’ Πειραιά, που ήρθε τρίτη σε σταυρούς με 5.331 ψήφους.

Στη Β’ Αθήνας για τη ΝΔ οι επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα δεν κατάφεραν να πάρουν μια θέση στο Κοινοβούλιο, με την Κυριακή Δαμουλιάνου (Κορίνα από το Πάτερ Ημών) και την σέξι Κατερίνα Καλακμπόρ να απέχουν πολύ από τις 11 πρώτες θέσεις (για τις έδρες της ΝΔ).

Στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν για το υπόλοιπο Αττικής, ο Γιώργος Πάντζας και ο Πάνος Σκουρολιάκος με 13.558 και 13.205 ψήφους αντίστοιχα.

Εκτός μέχρι στιγμής  βρίσκεται στην Β’ Αθηνών και η σεναριογράφος και ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά που έχει συγκεντρώσει 6.935 ψήφους.

Πρώτη με 19.155 ψήφους στη Λάρισα βγαίνει η Άννα Βαγενά, αλλά και η Μαρία Κανελλοπούλου στην Αχαΐα με 24.050 ψήφους.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει στην Κοζάνη, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης με 4.963 ψήφους.

Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς που κατήλθε με το Π.Α.ΣΟ.Κ. στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται βουλευτής, καθώς συγκέντρωσε 1.882 σταυρούς. Η ηθοποιός Αφροδίτη Αλ Σάλεχ μένει εκτός Βουλής, καθώς συγκέντρωσε 1.440 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια η σκηνογράφος Σοφία Λαμνάτου – Κόνδη, συγκέντρωσε μόλις  151 σταυρούς.

Η Λίλα Καφαντάρη που κατήλθε στις εκλογές με το Κ.Κ.Ε. στην Α’ Αθηνών, μπορεί να μην μπαίνει στη Βουλή, ωστόσο συγκέντρωσε 3.559 ψήφους.

Η Ελένη Γερασιμίδου από την άλλη είναι η μοναδική βουλευτής που εκλέγει το Κ.Κ.Ε. στην Β’ Θεσαλονίκης. Η ηθοποιός συγκέντρωσε 3.522 σταυρούς .

Δεύτερος σε σταυρούς, πίσω μόνο από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ήρθε στην Β’ Πειραιώς ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός ο οποίος συγκέντρωσε 1.965 σταυρούς.

Τους 885 σταυρούς στην Α’ Αθηνών συγκέντρωσε η ηθοποιός Έφη Βενιανάκη που δεν εκλέγεται βουλευτής, όπως και η συγγραφέας Ελένη Κεκροπούλου η οποία συγκέντρωσε 821 σταυρούς.  Ο Πέτρος Τατσόπουλος, έχει συγκεντρώσει στη Β’ Αθήνας 4.794 σταυρούς, ενώ η ηθοποιός Γιώτα Φέστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια πήρε  1.773 σταυρούς του Ποταμιού.

Ο αρχαιολόγος Κουτούλιας Γιάννης συγκέντρωσε στην Β’ Αθήνας 211 σταυρούς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης 201. Η ηθοποιός Σοφία Κομνηνέα συγκέντρωσε με το Ποτάμι στο Υπόλοιπο Αττικής  794 σταυρούς.

Πρώτη με διαφορά ήρθε σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Έλενα Κουντουρά. Το πρώην μοντέλο εκλέγεται βουλευτής με 4.923 σταυρούς.

Εκτός Βουλής μένει ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης που κέρδισε 1298 σταυρούς στην Β’ Αθηνών.

Τέλος , ο Παύλος Χαϊκάλης εκλέγεται επίσης Βουλευτής καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς από τους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Υπόλοιπο Αττικής. Ο ηθοποιός κέρδισε 5.585 σταυρούς .

Εκτός μένει και η Κατερίνα Στανίση (1.028 σταυρούς) που κατέβηκε στις εκλογές με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, το οποίο δεν μπαίνει στη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.