Ειδησεογραφικό site

Business Insider: Πολιτικό ρίσκο Σαμαρά με φόβητρο το… χάος

41

«Καρφωμένα» στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας είναι ξανά όλα τα βλέμματα του διεθνή Τύπου.

Δημοσίευμα του «Business Insider» εκφράζει τους ιδιαίτερους φόβους του για το νέο πολιτικό «κεφάλαιο» που ενδέχεται να ανοίξει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει κατά δύο μήνες την διαδικασία για την εκλογή προέδρου, η αντίδραση της αγοράς ήταν άμεση: το χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε κατά 20% μέσα στην εβδομάδα και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο πάνω από το 9%.

«Και οι δύο πλευρές ρίχνονται σε Τιτανομαχία και μάχονται για να αντλήσουν από τη δεξαμενή των βουλευτών το επιθυμητό αποτέλεσμα», γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Εντύπωση προκαλεί και η φωτογραφία που έχει επιλεχθεί για το δημοσίευμα. Πρόκειται για ένα έργο Τέχνης του 19ου αιώνα του καλλιτέχνη Alexander Litovchenko που απεικονίζει τον Χάροντα να διαπερνά τα Ύδατα της Στυγός.

Η αρθρογράφος επισημαίνει τη βεβαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Σαμαράς δεν θα επιτύχει το στόχο του και θα ηττηθεί  παταγωδώς από τον πρώτο κιόλας γύρο, ενώ αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι ο Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

«Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα έρχεται αντιμέτωπος με τον πρώτο από τους τρεις γύρους για την προεδρική εκλογή, μέσω των οποίων θα αποφασιστεί εάν η χώρα θα προβεί σε πρόωρες εκλογές και σε μια νέα περίοδο πολιτικού χάους», συμπεραίνει το δημοσίευμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.