Ειδησεογραφικό site

BNP Paribas: Το κρυφό χαρτί του Σαμαρά -Τι θα συμβεί αν ορίσει τώρα εκλογές

33

Ποιο άλλο κρυφό χαρτί μπορεί να έχει στο μανίκι του ο Αντώνης Σαμαράς; Τι είναι αυτό που μπορεί να αποφασίσει και να αλλάξει το παιχνίδι που παίζεται αυτή τη στιγμή;

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα BNP Paribas, αυτό είναι να δεσμευθεί πως θα διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές το επόμενο φθινόπωρο σε περίπτωση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε αυτή την περίπτωση θα κάνει πολλούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, καθώς θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους για προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Υπό αυτό το σενάριο, συνεχίζουν οι αναλυτές της τράπεζας, η σημερινή κυβέρνηση θα επωφεληθεί από μία περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής ανάκαμψης, αφού οι προσπάθειες των τελευταίων ετών θα αποφέρουν καρπούς.

Επίσης, οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους από την ΕΕ και το ΔΝΤ μέχρι τότε θα ευνοήσει επίσης την κυβέρνηση. Παράλληλα όμως θα επωφεληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον (πιθανόν να έχει ξεκινήσει ως τότε και η εξαγορά των κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ), καθώς τώρα η αβεβαιότητα και ο φόβος ότι διακυβεύονται πολλά δεν τον βοηθάνε. Το να εξετάσει κανείς ποια πλευρά θα επωφεληθεί περισσότερο είναι δύσκολο, αλλά εάν οι αγορές καταρρεύσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε ένας τέτοιος συμβιβασμός δεν μπορεί να αποκλειστεί, αναφέρει η PNB Paribas.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.