Ειδησεογραφικό site

Bloomberg: Ο Τσίπρας ζητάει πολιτικό θάρρος, οι πιστωτές όμως δεν έχουν πειστεί

34

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη βοήθεια προς την Ελλάδα και τη στάση των πιστωτών σχολιάζει το Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πια τεχνικοί λόγοι να παρακρατείται η βοήθεια προς την Ελλάδα. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πιστωτές δεν έχουν πειστεί.

Λίγες ώρες μετά από τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στους νομοθέτες στην Αθήνα πως η Ευρωζώνη χρειάζεται πολιτικό θάρρος ώστε να ξεμπλοκάρει η οικονομική βοήθεια ένας ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν ακόμα τεχνικές εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν πάρουν περισσότερα χρήματα τα πιο χρεωμένα κράτη της Ευρώπης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν τη Δευτέρα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιδιώκοντας πρόοδο ώστε να δικαιολογήσουν τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να… επιπλέει.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg τονίζεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως η δομή και η οργάνωση των διαπραγματεύσεων έχουν βελτιωθεί αλλά εκτιμά πως η πρόοδος υπολείπεται του ‘Ελληνα ηγέτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.