Ειδησεογραφικό site

Bloomberg: Η Μέρκελ αποφεύγει τον Τσίπρα για να μην έρθουν σε ευθεία ρήξη

39

«Η γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες από ανώνυμες γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

«Ο στόχος της Καγκελαρίου είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Επιπλέον βλέπει λίγο χώρο για ελιγμούς ώστε να παρασχεθεί επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα και είναι σκεπτική για τους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους», προσθέτει.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία πριν την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής δεν έχει κλείσει ραντεβού με την κυρία Μέρκελ. Γεγονός που καταδεικνύει την ένταση, σύμφωνα με το Bloomberg είναι το γεγονός πως η πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού ήταν να τιμήσει τα θύματα των Ναζί στην Ελλάδα.

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες που επλήγησαν απ’ την κρίση, εφόσον αυτές οι χώρες προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και προσαρμοστούν δημοσιονομικά», είπε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξη της στην Hamburger Abendblatt που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.