Ειδησεογραφικό site

Bloomberg: Η επίδειξη δύναμης της Ελλάδας απειλεί την αυτοκρατορία της Μέρκελ

37

Το φάντασμα της αφερεγγυότητας της Ελλάδας αποτελεί αυτή την στιγμή και τη μεγαλύτερη απειλή για την κληρονομιά της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Υπό την απειλή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υποβόσκουσα σύγκρουση στην Ουκρανία, η αξιοπιστία της Μέρκελ ως της πιο ισχυρής ηγέτης της Γηραιάς Ηπείρου η οποία επιθυμεί μια Ευρώπη περισσότερο ενωμένη και ανταγωνιστική κινδυνεύει να καταρρεύσει, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι μπορεί να είναι απλώς η Ελλάδα, μία οικονομία που αντιπροσωπεύει ένα κλάσμα του μεγέθους της γερμανικής, η οποία θα μπορούσε να καταφέρει το πιο οδυνηρό πλήγμα για την Γερμανίδα Καγκελάριο.

«Πρόκειται για ένα σημείο καμπής» ανέφερε ο Ulrike Guerot, ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό School of Governance στο Βερολίνο, δήλωσε σε συνέντευξή του.

«Εάν η Ελλάδα φύγει, τότε αυτό είναι το πρώτο βήμα προς το τέλος. Αυτό είναι που θέλει να σταματήσει η Μέρκελ» επισημαίνει ο Ulrike Guerot.

Καθώς το ελληνικό «έπος» οδεύει προς το τέλος, τα ποσοστά αποδοχής της έχουν βυθιστεί, εν μέσω διαφωνιών με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κοινοβουλευτική της ομάδα τάσσεται υπέρ της σκληρότερης γραμμής Σόιμπλε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορούσε να είναι χειρότερη για την Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζει το δημοσίευμα, αφού η Μέρκελ σκέφτεται να κατέβει υποψήφια για τέταρτη θητεία. Όμως η υποστήριξή της βυθίστηκε 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 66% σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Infratest τον Ιούνιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.