Ειδησεογραφικό site

Bloomberg: Η Αθήνα βράζει και στη Μύκονο το πάρτι συνεχίζεται

32

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Τομ Μακένζι, βρέθηκε πρώτα στην Αθήνα και μετά στη Μύκονο και σε άρθρο του παρουσιάζει την αλλαγή που είδε με το που πάτησε το πόδι του στο νησί των Ανέμων.

Με τίτλο «Ενώ η Αθήνα βράζει και οι τράπεζες παραπατούν, το πάρτι στη Μύκονο συνεχίζεται», ο δημοσιογράφος αποτυπώνει την διαφορετική πραγματικότητα.

«Αφου πέρασα έξι μέρες στην Αθήνα, έφτασα στη Μύκονο και ήταν σαν να μπήκα σε άλλο κόσμο», γράφει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Είναι μόνο περίπου 100 μίλια μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά το «νησί των ανέμων» θα μπορούσε να είναι μια άλλη χώρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά δεινά του έθνους».

«Τα μπαρ, τα κλαμπ και τα εστιατόρια είναι γεμάτα και είναι μόνο Ιούνιος. Ο Αύγουστος είναι το πικ της σεζόν του νησιού και τότε, οι Ελληνες παραθεριστές συρρέουν μαζί με Βρετανούς, Αμερικανούς και Ρώσους», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Μακένζι, «η Μύκονος δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη λιτότητα. Τα ξενοδοχεία είναι ανάμεσα στα πιο ακριβά του πλανήτη και οι καλές νύχτες μετρούν άδεια μπουκάλια σαμπάνιες σε στοίβες. Ενα μπουκάλι 3λιτρης σαμπάνιας Armand De Brignac κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ».

Κλείνοντας το άρθρο του ο δημοσιογράφος του Bloomberg αναφέρεται σε ένα από τα πιο φημισμένα beach resort του νησιού. Μία τυπική νύχτα εκεί πωλούνται περίπου 300 με 400 μπουκάλια σαμπάνιας, τα περισσότερα από τα οποία αφήνονται από τα γιοτ. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πολυτελούς μπαρ η ελληνική ελιτ συνεχίζει να έρχεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.