Ειδησεογραφικό site

BINTEO: Υφυπουργός παραιτήθηκε επειδή… άργησε

83

Μπορεί στην Ελλάδα να αναζητούμε την πολιτική ευθιξία με το… κυάλι, όμως στη Βρετανια όπως φαίνεται έχουν φτάσει αυτή τη νοοτροπία σε… άλλο επίπεδο.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει στην περίπτωση ενός υφυπουργού που άφησε εχθές εμβρόντητη τη Βουλή των Λόρδων δηλώνοντας βαθιά ντροπιασμένος και ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί επειδή… είχε αργήσει.

Ο Μάικλ Μπέιτς, υφυπουργός στο υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης αποχώρησε με θεαματικό τρόπο εχθές από την αίθουσα της Βουλής των Λόρδων αφού είπε στους συναδέλφους του ότι «ντρέπεται βαθιά» που δεν ήταν εκεί για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα η Τερέζα Μέι δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, με αποτέλεσμα ο Μπέιτς να παραμένει στη θέση του.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, πριν αποχωρήσει από την αίθουσα αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές ο Μπέιτς δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από την συνάδελφό μου, τη βουλευτή Λίστερ, που δεν ήμουν στη θέση μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις της, πάνω σε ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκομαι στη βουλή των Λόρδων και απολαμβάνω το προνόμιο να απαντάω ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης πίστευα πάντα ότι αποτελεί καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ευγένειας και σεβασμού. Ντρέπομαι βαθιά που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα υποβάλλω την παραίτησή μου». 

Τα σχόλια είναι κλειστά.