Ειδησεογραφικό site

Χαμόγελα και εκπλήξεις στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Αμίλητος ο Κουβέλης στη «διαβεβαίωση»

68

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το μίνι – ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος που έδωσαν τα έξι νέα μέλη της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Φώτης Κουβέλης, Μερόπη Τζούφη, Αθανάσιος Ηλιόπουλος και Κωνσταντίνος Στρατής, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας.

Αμίλητος μπήκε και βγήκε σαν τον κλέφτη αποφεύγοντας δημοσιογράφους και κάμερες ο Φώτης Κουβέλης.

Τη συγκίνησή της για την τοποθέτηση της ως υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε η Μερόπη Τζούφη προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Συγκινήθηκα αλλά δεν έκλαψα» είπε στους δημοσιογράφους που τη ρώτησαν για την αντίδρασή της όταν έμαθε την υπουργοποίησή της.

«Γύρισα στην παιδική μου ηλικία. Είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ σε άλλους ρόλους» είπε η κυρία Τζούφη.

Δηλώσεις από την νέα υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη

Λίγα λεπτά αργότερα οι δημοσιογράφοι ρώτησαν και τον συζυγό της Βαγγέλη Μακάριο ο οποίος σε μια ασυνήθιστη κίνηση απάντησε στα ερωτήματά τους και εμφανίστηκε σίγουρος ότι «έχει όλα τα προσόντα και θα τα τα καταφέρει πολύ καλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν πάντοτε στόχος αλλά δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα».

Όσο για το τι είπε στην κυρία Τζούφη αποκάλυψε ότι «της είπα ότι δικαιώθηκε για όλη την πορεία που έχει ακολουθήσει στην πολιτική και προσωπική της πορεία»

Δηλώσεις από τον σύζυγο της Μερόπης Τζούφη

Η άφιξη του νέου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου

Η άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο του Τάσου Πετρόπουλου

Δηλώσεις από συνεργάτη της κυρίας Τζούφη

Τελετές παράδοσης – παραλαβής

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη. 

Στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, στο νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα, Πέμπτη ωστόσο με ορθή επανάληψή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου ενημέρωσε ότι η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.