Ειδησεογραφικό site

«Bild»: H Μέρκελ θα σώσει την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος

26

H Μέρκελ θα σώσει την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση των Αθηνών με τους πιστωτές της.

Η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί για την καγκελάριο της Γερμανίας θέμα υψίστης προτεραιότητας, όπως επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

«Οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν να στείλουν μία τελευταία λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Σήμερα πρόκειται να σταλεί η λίστα αυτή στην Αθήνα», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου σήμερα το βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει στις αποσκευές του τη λίστα των Αθηνών».

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί θέμα υψίστης προτεραιότητας και γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο διαφωνεί έντονα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ δεν θέλει να δοθούν περισσότερο χρήματα στην Ελλάδα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει πρώτα τις δεσμεύσεις της. Σε αντίθεση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι έτοιμη για περαιτέρω υποστήριξη προς την Αθήνα.

Ακόμη και αν τελικά χρειαστεί κι άλλο κούρεμα  του χρέους. H Mέρκελ ξέρει επίσης πως η Αθήνα μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτει η εφημερίδα.

Σε άλλο δημοσίευμά της,  η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει πικρόχολα την μέχρι τώρα στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζει ψυχρά την Ε.Ε», γράφει η εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του και ήρεμος, ακολουθώντας τα όσα του λένε οι σύμβουλοί του.

O Aλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως, στους κόλπους της Ε.Ε υπάρχουν πολλοί που τάσσονται ανοικτά κατά της αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.

Ακόμα και ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκάλεσε τον Τσίπρα ως «φίλο». Η εφημερίδα θεωρεί πως εκεί ακριβώς βασίζεται η μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , στις «φωνές» που αντιτίθενται στο «Grexit».

Τέλος, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αναφέρει τα σημαντικότερα σημεία στην λίστα που έχει ήδη στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.