Ειδησεογραφικό site

Bild: Τρελή αγάπη Ελλάδας – Γαλλίας

39

«Τρελή αγάπη Ελλάδας – Γαλλίας: Θα κάνουν άραγε μαζί πράγματα Ολάντ και Τσίπρας;», αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα «Bild» κάνοντας έναν απολογισμό του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, στο Παρίσι.

Η χθεσινή επίσκεψη του Γ. Βαρουφάκη στο «Μπερσί» (έτσι ονομάζεται το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών), έγινε τελικά μία ημέρα νωρίτερα απ΄ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, προκειμένου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να προλάβει να επισκεφθεί τους σταθμούς της ευρωπαικής του περιοδείας.

Κυριακή Γαλλία, Δευτέρα Βρετανία και Τρίτη Ιταλία. «Θα υπάρχει συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στη Γερμανία;» είναι ένα άλλο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας, η οποία επισημαίνει ότι το Παρίσι μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της Αθήνας και των ευρωπαίων εταίρων.

«Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τείνει να συσταθεί ένα ευρωπαικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική λιτότητας», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας παράλληλα την δήλωση του Γ. Βαρουφάκη ότι: «Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποσαφηνίσει την θέση της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της».

Από το Παρίσι, η Αθήνα έδειξε ότι είναι διαλλακτική απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το Βερολίνο για συνομιλίες με την γερμανική ηγεσία, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, ξεκαθάρισε ότι το Παρίσι βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων:

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον εκτός της Ευρωζώνης, είναι ωστόσο θεμιτό για τη χώρα να θέλει να διαπραγματευτεί τους τρόπους προκειμένου να ελαφρύνει το χρέος της». «Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να λειτουργήσει ως σύνδεσμος της Αθήνας και των ευρωπαίων πιστωτών της», γράφει η Bild υπενθυμίζοντας το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, την Τετάρτη στο Παρίσι με τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.