Ειδησεογραφικό site

Bild: Ο Βαρουφάκης πήρε συμβουλές από τον Σόιμπλε

34

Το γερμανικό περιοδικό «Focus» υποστηρίζει ότι ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα από την γερμανική πρωτεύουσα ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας από κοινού συμβιβασμός με τους πιστωτές για την επίλυση του ελληνικού χρέους.
«Μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία από κοινού λύση με τους δανειστές», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους αναφορικά με την κρίση χρέους.

Τι γράφει η Bild

Για θετικό κλίμα στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο  Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει επίσης πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν σε καλή διάθεση. «Εδώ ο Γ. Βαρουφάκης παίρνει συμβουλές από τον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος της «Bild», η οποία επικαλούμενη εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που δεν κατονομάζεται, αναφέρει ότι «οι συνομιλίες των δύο ανδρών ήταν καθαρές» στο Βερολίνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.