Ειδησεογραφικό site

Bild: «Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της»;

30

«Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στην διάσταση των απόψεων της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την διάσωση της Ελλάδας.

«Οι δυο τους ερίζουν για τα νέα δισεκατομμύρια που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Κανείς δεν είναι τόσο σκληρός με τους Έλληνες όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας», γράφει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει «όχι» στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκη.

Λέει επίσης «όχι» και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Λέει «όχι» στους Έλληνες όταν φέρουν μαζί τους «δήθεν χαρτιά».

Για την Γερμανίδα καγκελάριο, είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό ότι εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε δεν θα λάβει την δόση.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης των Αθηνών να πληρώσει όλες τις δόσεις στο ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα προς το ΔΝΤ για ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου, γράφει η εφημερίδα Bild και προσθέτει:

«Το τελευταίο δευτερόλεπτο οι Έλληνες υπέβαλαν αίτημα για αποπληρωμή της δόσης στο τέλος Ιουνίου», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι κι ένα αφρικανικό κράτος , η Ζάμπια, είχε κάνει κάτι ανάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, πίσω από την χθεσινή κίνηση για αποπληρωμή όλων των δόσεων στο τέλος Ιουνίου βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Ο Γ. Bαρουφάκης έδωσε προσωπικά την εντολή για αναστολή πληρωμών προς την Τράπεζα Ελλάδας», υποστηρίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.