Ειδησεογραφικό site

Bank of America: Το Grexit δεν τρομάζει τις αγορές

44

Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να επιφέρει, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, μία ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε έκθεσή της για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υπογραμμίζει ότι ο πόλεμος «νεύρων» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών έχει επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία των διεθνών αγορών, οδηγώντας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε απώλειες.

Ωστόσο, συνεχίζει η BofA Merrill Lynch, oι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν πως σε ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, θα συντελεστεί ένα εύρωστο ράλι στις αγορές. «Εάν υπάρξει κοινός τόπος μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών πλευρών και εντέλει, επέλθει συμφωνία, θα υπάρξει ένα βίαιο ανοδικό ράλι» εκτιμά η αμερικανική τράπεζα.

Επικαλούμενη ως παράδειγμα το γερμανικό χρηματιστήριο, η BofA Merrill Lynch διατείνει πως ο δείκτης DAX έχει σημειώσει διόρθωση 10% έναντι των υψηλών του Απριλίου.  «Εάν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, αναμένουμε ράλι της τάξης του +5% για το γερμανικό δείκτη» επισημαίνει η τράπεζα.

Ακόμη και σε ενδεχόμενο ελληνικού «ατυχήματος», οι αναλυτές εξακολουθούν να παραμένουν καθησυχαστικοί, διαβεβαιώνοντας πως οι επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές θα αποδειχθούν περιορισμένες, λόγω της ισχυρής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει καταστήσει δύσκολη τη μετάδοση του κινδύνου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.