Ειδησεογραφικό site

Αξεπέραστη η κρίση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λόγω Σκοπιανού

76

Όπως φαίνεται, το Σκοπιανό μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Σε περίπτωση δηλαδή, που όντως οι διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα καταλήξουν σε μία συμφωνία, που είναι σίγουρο ότι θα περιλαμβάνει τη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της, τότε είναι απίθανο να ψηφιστεί αυτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η κρίση στις σχέσεις Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου είναι πραγματική και μάλλον δύσκολα θα ξεπεραστεί, αφού οι ΑΝΕΛ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχθούν έναν τέτοιο συμβιβασμό. Την ίδια ώρα βέβαια, υπάρχουν βουλευτές τους οι οποίο λένε ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά είναι μάλλον σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μία τέτοια κυβερνητική συνεργασία, ούτε ο κ. Τσίπρας να κυβερνά με μειοψηφία και απλώς την ιδιότυπη ανοχή των ΑΝΕΛ.

Για ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού είχε μιλήσει προ ημερών και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ την προβληματική συγκατοίκηση με τους ΑΝΕΛ, εξ αφορμής εσχάτως και του Σκοπιανού, είχαν στηλιτεύσει για μία ακόμη φορά στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της κίνησης των «53+» – με τον κ. Τσίπρα μάλιστα να παρακολουθεί μάλλον ανενόχλητος την εσωκομματική αντίδραση και επίθεση στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από το εάν είναι εφικτή μία συμφωνία με τα Σκόπια και οι διαπραγματεύσεις δεν ναυαγήσουν και πάλι. Στην περίπτωση που οι συζητήσεις προχωρήσουν και τεθεί επί τάπητος, είναι πλέον προφανές ότι θα πυροδοτηθούν και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.