Ειδησεογραφικό site

«Αυγή»: Παραδέχτηκε ότι Κυπριακή offshore έχει μετοχές της

27

Σε δύο διαδοχικά άρθρα της σήμερα, αναγκάστηκε να απαντήσει η «Αυγή» στις καταγγελίες για το επίμαχο θέμα με την offshore.

Η εφημερίδα της Αριστεράς, είχε απαντήσει και χθες, Τρίτη, ωστόσο με κύριο άρθρο της το πρωί της Τετάρτης, όσο και με νέο άρθρο της το μεσημέρι, τοποθετήθηκε εκ νέου για την υπόθεση. Παραδέχθηκε ότι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων αγόρασε μετοχές της εφημερίδας, αξίας 49.500 ευρώ. Ενώ, απαντώντας στην κριτική ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η εφημερία παραθέτει δύο δημόσιες προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στις 14.12.2013 και ανήμερα πρωτοχρονιάς (01.01.2014).

Η Αυγή, τονίζει δε ότι δεν μπαίνει καν στον κόπο να σχολιάσει την σπερμολογία ότι « αναδημοσιεύουμε δηλώσεις του Σόρος για το Brexit, επειδή τα… παίρνουμε από τον άνθρωπο που γκρέμισε τη στερλίνα».

Το άρθρο της Αυγής:

«Ορισμένοι συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την προσπάθεια να δημιουργήσουν σκιές γύρω από τα οικονομικά της “Αυγής” και, ειδικότερα, τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, με την προφανή σκοπιμότητα να δείξουν ότι “όλοι ίδιοι είναι” και απώτερο στόχο να συμψηφίσουν τις αμαρτίες τους, τα δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες, τις οικείες off shore, τις δοσοληψίες με εμφανή και αφανή συμφέροντα.

Σήμερα η προσπάθεια επικεντρώνεται στη δημοσιοποίηση ή μη της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, στη δημόσια ή μη (μέσω τραπεζών) εγγραφή όσων ήταν να εισφέρουν στο μετοχικό κεφάλαιο. Ματαιοπονούν και πάλι.

Παραθέτουμε τις δύο ανοιχτές, δηλαδή δημόσιες, προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στις 14.12.2013 και 01.01.2014

Υ.Γ. Δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να σχολιάσουμε τη σπερμολογία ότι αναδημοσιεύουμε δηλώσεις του Σόρος για το Brexit, επειδή τα… παίρνουμε από τον άνθρωπο που γκρέμισε τη στερλίνα…».

Το κύριο άρθρο της Αυγής

Νωρίτερα, το πρωί σε κύριο άρθρο της η Αυγή επιτέθηκε εκ νέου στον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ο οποίος που ήγειρε το ερώτημα για την κυπριακή off shore που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αυγής» και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000  που πήρε η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού.

«Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα, κ. Μηταράκης της Ν.Δ. πήγε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη»

Ως γνωστόν, ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέρχονται κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα.

Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα, κ. Μηταράκης της Ν.Δ. πήγε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αυγής» και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν να διερωτάται επί ώρες ένα κομμάτι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ τι συμβαίνει με την… off shore της «Αυγής» και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η «Αυγή» έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρεία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ’ αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.

Και τώρα ας μπούμε στο πραγματικό θέμα. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων, 5 και 8,7 αντιστοίχως, τα οποία, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, δεν εξυπηρετούνται. Τι δεν καταλαβαίνετε;»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.