Ειδησεογραφικό site

Άτυπη «πολιτοφυλακή» αναρχικών αναλαμβάνει τον ρόλο της αστυνομίας στα Εξάρχεια

68

Στην υποκατάσταση της Πολιτείας και της Αστυνομίας προχωρά η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου», αφού πλέον, όπως προκύπτει από ανάρτησή της σε αντιεξουσιαστικό site πραγματοποιεί εφόδους σε χώρους όπου υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινε η αστυνομία και θα εφάρμοζε το νόμο: Όχι όμως και στα Εξάρχεια που προσλαμβάνουν ολοένα και εντονότερα τα χαρακτηριστικά του άβατου.

Μετά τις πορείες επίδειξης δύναμης και τις κινήσεις που θύμιζαν προσπάθεια συγκρότησης άτυπης «πολιτοφυλακής» στα Εξάρχεια, η «Ομάδα Περιφρούρησης» , που έχει αναπτύξει, όπως αναφέρεται, δράση εδώ και έξι μήνες, έκανε γνωστό στο διαδίκτυο ότι προχώρησε σε «παρέμβαση σε λημέρι μαφιόζων στα Εξάρχεια». Η έφοδος έγινε την περασμένη Τρίτη και όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, είχε νωρίτερα διαπιστωθεί «κατόπιν στενής παρακολούθησης σπείρας μαφιόζων», ότι «δρούσαν ανενόχλητοι στη γειτονιά των Εξαρχείων» έχοντας ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

«Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων,αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση, η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα ανάρτηση «η συμμορία,ευθύνεται,για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας,περαστικούς από στενά των Εξαρχείων,καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ,απο κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις. Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών,όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες,οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους,συνήθως μετά τα μεσάνυχτα».

Οι συντάκτες της ανάρτησης- μέλη της «Ομάδας Περιφρούρησης» των Εξαρχείων, κάνει μάλιστα, γνωστό ότι από την έφοδο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι βρήκαν:

Κλοπιμαία τα οποία επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους, έγγραφα μεταναστών ορισμένα εκ των οποίων έχουν επιστραφεί στους κατόχους τους, ενώ όπως αναφέρουν «οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν,καταστράφηκαν».

Βάζοντας ιδεολογικό μανδύα στη δράση τους, οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι «μιλούν πράττοντας και πράττουν με λόγο» και προσθέτουν ότι υπερασπίζονται «την ελευθερία και την αυτοοργάνωση των ζωών τους, καθώς και των κεκτημένων της περιοχής, ενάντια στην καταστολή και τις μαφιόζικες τακτικές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.