Ειδησεογραφικό site

Αθηνά Vs Αλβάρο: Το σίριαλ του διαζυγίου ξεκίνησε

68

Λένε ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πλάσμα στον κόσμο από μια πληγωμένη γυναίκα, πόσο μάλλον από μια πληγωμένη Ωνάση, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Αθηνά. Με μια κίνηση που μάλλον δεν ανέμενε ο πρώην σύζυγός της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση μπλόκαρε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Βέλγιο και όχι στη Βραζιλία.

Ηταν μια κίνηση ματ προκειμένου να δείξει στον Αλβάρο ότι δεν είναι διατεθειμένη να του δώσει τίποτε περισσότερο από αυτά που δικαιούται, σύμφωνα με το προγαμιαίο συμφωνητικό που είχαν υπογράψει, ήτοι 11 εκατ. δολάρια -ένα για κάθε χρόνο έγγαμου βίου- και τίποτε παραπάνω.Μόνο που, σύμφωνα με όσα διαρρέουν τα τελευταία 24ωρα από το περιβάλλον του Βραζιλιάνου πλέιμποϊ, ο Ντόντα δεν φαίνεται να θεωρεί δίκαιο αυτό το ποσό ως αποζημίωση. Γι’ αυτό και φέρεται να διεκδικεί, σε μια δικαστική μάχη που μόλις ξεκίνησε, τη μισή περιουσία της εν διαστάσει συζύγου του, δηλαδή περί τα 400 εκατ. δολάρια! Πρόκειται περισσότερο για μια κίνηση απελπισίας, λένε οι πληροφορίες που διαχέονται από έγκριτους νομικούς κύκλους, προκειμένου ο Αλβάρο να πείσει την Αθηνά ότι δικαιούται κάτι περισσότερο γι’ αυτά τα 11 χρόνια γάμου. Μόνο που η Αθηνά Ωνάση δεν φέρεται καθόλου πρόθυμη να αποζημιώσει αδρά τον άνθρωπο που την απάτησε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, επιλέγοντας να του καταβάλει τα νόμιμα και ούτε σεντ παραπάνω.


Πίσω από τις κλειστές πόρτες

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου το πρώην ζεύγος εισήλθε με άκρα μυστικότητα και με διαφορά ολίγων λεπτών σε δικαστήριο των Βρυξελλών, προσπαθώντας να μη γίνει αντιληπτό από κανέναν. Στην αίθουσα που οδηγήθηκαν το «παρών» έδωσαν μόνο αυτοί, οι δικηγόροι τους και τα μέλη του δικαστικού σώματος που θα εκδίκαζαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εγγονής του Ωνάση, με την οποία ζητούσε να μπλοκαριστούν προσωρινά και μέχρι να τελεσιδικήσει η εκδίκαση του διαζυγίου της, οι κοινοί τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Ηταν μια στρατηγική κίνηση της Αθηνάς προκειμένου να κλείσει τη στρόφιγγα ρευστότητας στον Αλβάρο, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, δεν διέθετε κάποια ιδιαίτερη περιουσία όταν την παντρεύτηκε. Σύμφωνα με τις ελάχιστες διαρροές, Ντόντα και Αθηνά δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, αφήνοντας τους δικηγόρους τους να αντιδικήσουν πριν από την απόφαση του δικαστηρίου. Μια απόφαση που δικαίωσε την Ελληνίδα κληρονόμο, αφού έκανε δεκτή την αίτησή της και μπλόκαρε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί με τον Αλβάρο μέχρι την εκδίκαση του διαζυγίου τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αποχώρησε εμφανώς ικανοποιημένη, αφήνοντας, σύμφωνα με το παρασκήνιο, τον εν διαστάσει σύζυγό της να συσκέπτεται με τους δικηγόρους του για την επόμενη κίνησή του. Η δικαστική διαμάχη οφείλεται, λένε πηγές από το περιβάλλον του, στο γεγονός ότι ο ίδιος προσπάθησε αρχικά να σώσει την κατάσταση με φράσεις του τύπου «θα παλέψω μέχρι τέλους για την αγάπη μου». Οταν όμως διαπίστωσε μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσιοποίηση της είδησης -η διαρροή στην «Epoca» πιστώθηκε σε αυτόν λόγω και των δηλώσεών του- ότι η Αθηνά δεν είχε καμία πρόθεση να του δώσει τίποτε παραπάνω από τα νόμιμα, αποφάσισε να πάει για τα πολλά. Αφού συμβουλεύτηκε έγκριτη νομική φίρμα, η οποία του έδωσε ελπίδες γι’ αυτά που διεκδικεί -η αμοιβή των δικηγόρων του θα καθοριστεί από το τελικό ποσό που θα του επιδικαστεί-, προσπαθεί πλέον να βγει όσο το δυνατόν κερδισμένος από το διαζύγιό του με τη χρυσή κληρονόμο των Ωνάσηδων.


Μέχρι την επόμενη δίκη

Ζώντας πλέον όχι μόνο σε διαφορετικά σπίτια αλλά σε διαφορετικές ηπείρους -η Αθηνά εγκαταστάθηκε σε κατοικία που διατηρεί σε ευρωπαϊκή χώρα-, οι δύο αντίδικοι θα συναντηθούν στις δικαστικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στις 16 Ιουνίου, εκτός από τους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους που μπλοκαρίστηκαν, απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή στην εταιρεία real estate που διατηρούν. Πρόκειται, λένε οι καλά γνωρίζοντες, για μια εταιρεία που εκμεταλλεύεται ακίνητα ανά τον κόσμο, μία μόνο από τις δεκάδες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εγγονής του Ωνάση. Στα 31 της χρόνια η Αθηνά διατηρεί παραπάνω από 217 τραπεζικούς λογαριασμούς σε ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετοχές, χρυσό, ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και επενδυτικά κεφάλαια. Η περιουσία της υπολογίζεται στα 800 εκατ. δολάρια και ο Αλβάρο έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από 11 εκατ. και τα μισά -περίπου 30- από την κοινή τους περιουσία.

Το περιβάλλον του εικάζει ότι και με 100 εκατ. θα είναι πολύ ευχαριστημένος, όμως αν κερδίσει τη μισή περιουσία της Αθηνάς θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη Γη. Κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει, εκτός αν αποδείξει πραγματικά ότι στα χρόνια του έγγαμου βίου του κατάφερε με δικές του κινήσεις να κάνει την Αθηνά πλουσιότερη. Κρίνοντας από την περίφημη φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να παίρνει λεφτά από το πορτοφόλι της, μάλλον δεν έχει και πολλές ελπίδες να το πετύχει. Το μόνο στο οποίο θα πρέπει να ελπίζει είναι μήπως η Αθηνά πειστεί να του δώσει κάτι παραπάνω, βάζοντάς τον να υπογράψει συμφωνητικό εχεμύθειας ότι δεν θα αποκαλύψει το ποσό που θα λάβει.

Η Πιλάρ και οι αναρτήσεις στο Instagram

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος για το τρίτο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή του ζευγαριού, τη γυναίκα δηλαδή με την οποία συνελήφθη να ερωτοτροπεί ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο στην πολυτελή κατοικία της φάρμας τους στο Ουέλινγκτον της Φλόριντα. Η αποκάλυψη του ονόματος της Πιλάρ-Λουκρητία Κορντόν -μιας 42χρονης πλούσιας Ισπανίδας, αδελφής φίλου συναθλητή του Βραζιλιάνου ιππέα- ως της πέτρας του σκανδάλου, δεν προκάλεσε θαυμαστικά σχόλια για το κάλλος της. Δεν είναι άλλωστε η γυναίκα που θα αποκαλούσε κάποιος καλλονή, όμως έχει ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προσελκύσει άνετα τον Ντόντα. Διαθέτει παχύ πορτοφόλι, όπως ακριβώς και η Αθηνά Ωνάση. Η συνάντηση των δύο προ εβδομάδων στους ιππικούς αγώνες που έλαβαν χώρα στη Νίκαια της Γαλλίας καταχωρήθηκε, φωτογραφικά μόνο, αφού δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα όταν βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής.


Πιλάρ-Λουκρητία Κορντόν,η πέτρα του σκανδάλου:
Η 42χρονη Ισπανίδα που εθεάθη στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου πλέιμποϊ, αν και δεν προκάλεσε και τα πιο εγκωμιαστικά για την ομορφιά της σχόλια, διαθέτει μια αξιοσέβαστη περιουσία, εφάμιλλη της εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση

Είχαν ήδη προηγηθεί τα δημοσιεύματα που την ανέφεραν ως το τρίτο πρόσωπο στον γάμο της Αθηνάς. Τότε η, σχετικά αποστασιοποιημένη από τα κοινωνικά δίκτυα, Κορντόν έκανε μια ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, με την οποία ξεκαθάριζε το όλο θέμα γράφοντας τα εξής: «Η ζωή μου ορίζεται από τα άλογά μου, τη δουλειά και την οικογένειά μου». Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέρμα στις φήμες ότι με εκείνη στην αγκαλιά του συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο Αλβάρο.

Η εμφάνισή της στις Κάννες -ανεπίσημα ως προπονήτρια της μικρής κόρης του Αλβάρο, Βιβιάν, και επίσημα ως διαγωνιζόμενη- στο πλευρό του Βραζιλιάνου ιππέα, απλώς αναζωπυρώνει τη φήμη ότι αυτή είναι το τρίτο πρόσωπο που μπήκε σφήνα στον γάμο του ζευγαριού. Για την ίδια, η συγκεκριμένη παρουσία, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον της, έγινε για να ξεκαθαριστεί απόλυτα ότι η όποια σχέση της μαζί του περιορίζεται στα προπονητικά της καθήκοντα και μόνο. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει στα ΜΜΕ, όπως λένε οι φίλοι της, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να βαδίζει δίπλα του, σε έναν χώρο όπου κάποιες δεκάδες μέτρα πιο πέρα κυκλοφορεί, μόνη της συνήθως, η Αθηνά Ωνάση.

Οσο για τον Αλβάρο, μετά το ατυχές post στην προσωπική του σελίδα που διατηρεί στο Instagram, όπου χαρακτήριζε ψεύτες τους συντάκτες της «Mail» για όσα αποκάλυπταν για την Πιλάρ, στο εξής είναι πιο προσεκτικός. Αφού το κατέβασε άρον άρον, πλέον περιορίζεται σε επιλεκτικές αναρτήσεις, οι οποίες αφορούν μόνο την ιππασία και την κόρη του. Η τελευταία τον δείχνει μάλιστα να συνοδεύει τη Βιβιάν χαμογελαστός, βγάζοντας προς τα έξω το πατρικό προφίλ που τόσο χρειάζεται ο Αλβάρο αυτή την περίοδο της ζωής του. Οι δικηγόροι του τον έχουν συμβουλέψει να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, ειδικά με γυναίκες, και όταν βγαίνει να είναι με φίλους του ή μεγάλες παρέες. Το τελευταίο άλλωστε που χρειάζεται είναι να τον συλλάβουν οι παπαράτσι με κάποια αιθέρια ύπαρξη σε τρυφερές στιγμές, ειδικά τώρα που κυνηγάει το μεγάλο ψάρι…

Τα σχόλια είναι κλειστά.