Ειδησεογραφικό site

«Ασυλία» στους… Ρουβίκωνες με υπογραφή Βούτση – Πρωτοφανής απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

62

Πώς ο πρόεδρος της Βουλής, δίδοντας συγχωροχάρτι στους εισβολείς στο κοινοβούλιο, κλείνει το μάτι σε ανομίες, υπό το μανδύα του δήθεν ακτιβισμού

Την πολιτική της πλήρους ανοχής απέναντι σε κάθε ακραία έως παράνομη πράξη, αρκεί αυτή να έχει την επίφαση ενός απολύτως παρεξηγημένου «ακτιβισμού», επιβεβαιώνει στην πράξη, ως κεντρική πολιτική επιλογή και στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Με την απαντητική επιστολή που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την περιβόητη εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο προαύλιο του κοινοβουλίου και τη μετέπειτα εντολή στην αστυνομία να αφήσει ελεύθερα τα μέλη της οργάνωσης, ο κ. Βούτσης κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε κινείται στα όρια της παρανομίας και καταφεύγει ακόμη και στη βία, στο όνομα μίας δήθεν διαμαρτυρίας. Ταυτόχρονα καθιστά εξαιρετικά δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην καλώς εννοούμενη κοινωνική αντίδραση και στις ακραίες δράσεις τέτοιων ομάδων, θέλοντας προφανώς να εκπέμψει ένα σήμα αριστεροσύνης. Την ίδια ώρα βέβαια, η αστυνομική βία απέναντι σε υγιείς συλλογικές εκφράσεις διαμαρτυρίας, ειδικά όταν αυτές απειλούν την μακαριότητα του Μεγάρου Μαξίμου, ή και το προφίλ του πρωθυπουργού, επιστρατεύεται χωρίς αιδώ και με ένταση, αναδεικνύοντας την υποκριτική στάση των κυβερνώντων!

Ειδικά για την ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία αρέσκεται και σε πράξεις ωμής βίας, η «προστασία» που της παρέχει το κυβερνών κόμμα είναι από περίεργη έως προκλητική. Ενθαρρύνοντάς την ουσιαστικά να κλιμακώσει τις ακραίες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Βούτσης, προσπαθεί να υποβαθμίσει όσα συνέβησαν κάνοντας λόγο για «απλή έκφραση διαμαρτυρίας» και μάλιστα επιστρατεύει το επιχείρημα ότι στο παρελθόν υπήρξαν βουλευτές που ανήρτησαν πανό μέσα στο Κοινοβούλιο! Βάζει ουσιαστικά στην ίδια μοίρα εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού με τα μέλη μίας περιθωριακής ομάδας, που απλώς ισχυρίζεται και διαφημίζει ότι δρα εν ονόματι του λαού!!!

Εμμέσως επικρίνει την ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να συλλάβουν τους εισβολείς του Ρουβίκωνα, διευκρινίζοντας ότι οι συλλήψεις δεν έγιναν από την φρουρά του κοινοβουλίου και ότι οι αστυνομικοί δεν συνεννοήθηκαν μαζί του!

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι ήταν εκείνος που ζήτησε να βγουν οι χειροπέδες από τους Ρουβίκωνες!

Παρά ταύτα απορρίπτει τα όσα λέγονται για «Βουλή -ξέφραγο αμπέλι» διαβεβαιώνοντας ότι «καταγράφονται πάντοτε και είναι προσβάσιμα στις υπηρεσίες ασφαλείας τα γεγονότα και τα ατομικά στοιχεία των υπαιτίων για τη “διατάραξη της τάξης”, ενώ, σε συνεννόηση και με εντολή του εκάστοτε Προέδρου, δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις, με ή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας».

«Στη βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα» συμπληρώνει.

Αντιλαμβανόμενος ότι υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθεί η εικόνα και η αίσθηση περί ανομίας στη χώρα, με τα όσα έγιναν με τον Ρουβίκωνα, ο κ. Βούτσης αναφέρει ότι «δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στο λαό μας» – αφήνοντας στην άκρη τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια, σε άλλους δημόσιους χώρους, σε γκέτο και με τους βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας, όπως στο σπάσιμο εκδοτηρίων εισιτηρίων σε Μετρό και ΗΣΑΠ!

Η απάντηση του κ. Βούτση στον κ. Μητσοτάκη δεν καθησύχασε διόλου πάντως τη ΝΔ, κύκλοι της οποίας επισήμαιναν ότι «ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις που έπραξαν το αυτονόητο, να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες. Εξ αντικειμένου με την στάση του διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.