Ειδησεογραφικό site

Αρπαγή Μαυρίκου στον Πειραιά: Τον απελευθέρωσαν, πήρε ταξί και πήγε στο σπίτι της μητέρας του

266

Πέταξε τα ρούχα που του είχαν δώσει οι δράστες να φορέσει – Δεν θυμάται που τον άφησαν ελεύθερο – Τι είπε στην αστυνομία

Πληθαίνουν, αντί να απαντώνται, τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση της αρπαγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου στον Πειραιά μετά τα όσα κατέθεσε στην πρώτη εξέταση από την αστυνομία. Ο επιχειρηματίας που αφέθηκε ελεύθερος χθες νωρίς το απόγευμα, ειδοποίησε την αστυνομία μόλις σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Οπως υποστήριξε δεν ξέρει σε ποιο σημείο της Αττικής τον άφησαν ελεύθερο. Οταν όμως τον ελευθέρωσαν, περπάτησε για αρκετή ώρα,  βρήκε τελικά ένα ταξί και πήγε στο σπίτι της μητέρας του.

Εκεί, έβγαλε και πέταξε τα ρούχα που του είχαν δώσει οι αρπαγείς να φορέσει, ενώ δεν έχει δώσει πληροφορίες για τις συνομιλίες που είχε με τους δράστες στο διάστημα που τον κρατούσαν. Σε ό,τι αφορά τους αρπαγείς, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι φορούσαν κουκούλες και δεν αναγνώρισε κανέναν.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν πολλά κενά και διατυπώνουν αντίστοιχα ερωτήματα στην υπόθεση αρπαγήςτου επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου. 

Το μεγάλο ερώτημα πάντως, είναι αν ο επιχειρηγματίας καταθέτει ό,τι καταθέτει υπό το καθεστώς φόβου και εκδεχόμενης απειλής.

Η εξέταση του επιχειρηματία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα έγινε σε σπίτι, στον Πειραιά και όχι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ωστόσο, εδώ προκύπτουν τρία  βασικά ερωτήματα για τους αστυνομικούς:

– Το πρώτο είναι γιατί ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε σήμερα με την αστυνομία, περίπου στις 11.10′ το πρωί, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίς χθες το απόγευμα. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς και αν έχει δικαιολογήσει ο 51χρονος επιχειρηματίας αυτό το κενό χρόνου μέχρι να επικοινωνήσει με τις αρχές.

– Το δεύτερο είναι ότι ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται σε ποιο σημείο αφέθηκε ελεύθερος. Η απορία των αστυνομικών είναι γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και τι ακριβώς του έχει συμβεί ώστε «να μη θυμάται». Σημειώνεται ότι το σημείο της απελευθέρωσης είναι κρίσιμο για να προχωρήσουν οι έρευνες με στόχο τον εντοπισμό των δραστών της αρπαγής: Θα αναζητηθεί οπτικό υλικό, πιθανές μαρτυρίες και άλλα στοιχεία, που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για την πορεία της υπόθεσης.

-Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί πέταξε τα ρούχα που του έδωσαν οι απαγωγείς να φορέσει, αφού θα μπορούσαν να αναζητηθούν ίχνη DNA σ’ αυτά.

– Η αστυνομία χαρακτηρίζει επισήμως «αρπαγή» και όχι απαγωγή την υπόθεση, όπως προκύπτει από το μήνυμα ενημέρωσης των αστυνομικών συντακτών. Οπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό δεν υπήρξαν επικοινωνίες με την οικογένεια ή την αστυνομία από την πλευρά των δραστών. Ετσι προκύπτει το ερώτημα αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας διαπραγματεύθηκε με τους αρπαγείς του και τι ήταν αυτό που ζήτησαν. Αντίστοιχα, δεν είναι γνωστό αν έδωσε χρήματα ή κάτι άλλο που του ζητήθηκε με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Στην όποια περίπτωση, στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μπαίνουν οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Νίκου Μαυρίκου.

Δείτε βίντεο: Αρπαγή Μαυρίκου: Ο επιχειρηματίας δεν θυμάται πού τον άφησαν ελεύθερο

Τα σχόλια είναι κλειστά.