Ειδησεογραφικό site

Αριστεροί «Ιησουίτες» στον πάγο της Μόριας …

8

Του Α. Ζαμπούκα

 

 

Οι Ιησουίτες θεωρούνταν πολύ αυστηρό τάγμα τα μέλη του οποίου ορκίζονται πενία, αγνότητα και υπακοή. Από την αρχή, απέκτησαν τεράστια επιρροή, με συνεχείς επεμβάσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική. Οι Ιησουίτες είχαν εμπλακεί σε συνομωσίες και πρωτοστάτησαν στην ισπανική Ιερά Εξέταση σε μια μαύρη περίοδο στην ιστορία της Εκκλησίας. Στις ιεραποστολές τους προς την Ασία, συχνά,ξεσήκωναν πρώτα τους νέους πιστούς με τον προσηλυτισμό και στην συνέχεια, αφού προσχωρούσαν στις τοπικές εξουσίες, τους παρέδιδαν στη σφαγή! Μολονότι υφίστανται και σήμερα ως «τάγμα» – από εκεί προέρχεται ο Πάπας Φραγκίσκος- τα μελανά σημεία του παρελθόντος, τους κατατάσσουν ως σύμβολα υποκρισίας και εξαπάτησης των πιστών…

«Ιησουίτες» θα υπάρχουν πάντα στον κόσμο μας, όσο εμείς θα είμαστε διαθέσιμοι για το κήρυγμά τους. Όσο θα συντηρούμε κοινωνίες ανοχής όπου θα επιτρέπεται στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να μην μπορεί να ελέγξει την «μεταναστευτική πολιτική» του και ακόμα χειρότερα, στον υπεύθυνο Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση να δηλώνει «Βολέψαμε 9.000 πρόσφυγες, μας μείνανε 1.000 στις σκηνές»!

Αυτά δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κυρίτσης, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της αναισθησίας και της υποκρισίας της Αριστεράς απέναντι στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας την ρητορική της «απλοϊκής επαγωγής» που καλύπτει τη λαϊκιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να καλύψει τις απίστευτες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμους με τους παγωμένους πρόσφυγες της Μόριας.

Εν τω μεταξύ, για έλλειψη υποστήριξης από τις ελληνικές αρχές έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, τονίζοντας ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να επέμβει και να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, η Επιτροπή γνωρίζει πως η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής, είναι ανυποστήρικτη και πρέπει να είμαστε επίσης ξεκάθαροι, πως η ευθύνη διασφάλισης επαρκών συνθηκών διαβίωσης είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών και η Επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει η Ελλάδα».

Η χρηματοδότηση από την Κομισιόν ρέει κανονικότατα αλλά κανείς δεν δίνει λογαριασμό που πάνε τα χρήματα για την ασφαλή μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας. Όπως επίσης κανείς δεν απαντά στο ερώτημα γιατί δεν στελεχώνονται με περισσότερο κόσμο, οι υπηρεσίες που εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου. Ήδη, εκτός από τις «επιτροπές» του υπουργείου, δραστηριοποιούνται δεκάδες ΜΚΟ οι οποίες απ΄ό τι φαίνεται δίνουν λόγο μόνο στα «ανθρωπιστικά» τους αισθήματα.

Παρακολουθώντας την καινούρια ταινία του Σκορτσέζε «Σιωπή», με Ιησουίτες ιεραπόστολους στην Ιαπωνία, σκεφτόμουν πόση απάτη ξόδεψε η ανθρωπότητα για να χτίσει ανορθόδοξα τον πολιτισμό της. Και πόσο εύκολα η υποκρισία του κάθε πονηρού «ελεήμονα» παρασύρει τις μάζες στην αναζήτηση του «παραδείσου».

Οι «ιππότες» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που είχαν αναδείξει το προσφυγικό σε νέα «σταυροφορία» προσκαλώντας ουσιαστικά τους πρόσφυγες να τους περιθάλψουν. Για να τους ταπεινώσουν στην Ειδομένη, στο Ελληνικό, στις λάσπες των καταυλισμών και τώρα, στα παγωμένα ιγκλού της Μόριας. Όπως ακριβώς, επιβάλλει το «τελετουργικό» της πορείας προς τη «σταύρωση» της Αριστεράς! Αυτής που εξυπηρετεί τους «πάστορες» – πρώην ινστρούκτορες- για να μαζέψουν περισσότερο «ποίμνιο» για να δικαιολογήσουν το ρόλο τους.

Το μόνο που καταφέρνουν τελικά είναι να διδάσκουν ακόμα μεγαλύτερη ανευθυνότητα στην ελληνική κοινωνία και να την εθίζουν στον μιθριδατισμό. Και οι προηγούμενοι δε ήταν πρότυπα ευαισθησίας αλλά τουλάχιστον, ένα ένστικτο ντροπής και φόβου το είχαν. Τούτοι εδώ όμως, δεν έχουν ιερό και όσιο. Ίσως γιατί συνεχίζουν να απευθύνονται σε μια χώρα που μεγάλωσε με τους «θρησκευτικούς» θρύλους τους και επενδύουν ακόμα την ασυλία τους στην ανοχή της αιώνιας «πίστης» …

*Αναδημοσίευση από το liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.