Ειδησεογραφικό site

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα… ρετάλια από το ΠΑΣΟΚ

239

«Δεν καλωσορίζουμε όσους αναζητούν αναρρίχηση στην κομματική εξουσία», λέει ο Γραμματέας της Νεολαίας – «Δεν χωράνε όλοι στο “συλλογικό εμείς”» είπε ο Πάνος Λάμπρου
Με κύριο θέμα τριβής τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε σε κλίμα ενωτικό και ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την αφετηρία του καθενός και την προσωπική του διαδρομή « σήμερα όλοι εδώ σε ένα πράγμα ομονοούμε απόλυτα και ομόφωνα: Ότι εδώ είναι το σπίτι μας. Το κοινό μας σπίτι», το τεταμένο κλίμα διεφάνη ήδη από την παρέμβαση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας, που δημοσιοποίησε τις ενστάσεις του για τις μεταγραφές, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην Υπουργών και νυν Βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης, χωρίς να παραλείπει να ασκήσει κριτική και στην ηγεσία.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε «ώριμο βήμα» την πρωτοβουλία ένωσης δυνάμεων που έχουν διαφορετική προέλευση, όμως «συγκλίνουν και εκφράζονται». Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κορύφωση ενός κύματος συνεύρεσης που ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου, με αποκορύφωμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, που όπως είπε «έθεσε υγιείς διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία».

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτυπωθεί και στο όνομά του, υποστήριξε ο Νίκος Παππάς που τάχθηκε υπέρ του να είναι ανοιχτό το εγχείρημα και να χωράει όλους όσοι συμφωνούν στη διακήρυξη και στο πρόγραμμα.

«Το χειρότερο αλλά και το ευκολότερο είναι να ξεκινήσουμε αυτήν την πρωτοβουλία με το ποιοι δε χωράνε», είπε, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές προς τους διαφωνούντες, ενώ πρόσθεσε ότι στο εγχείρημα χωρά ακόμη κι όποιος διαφώνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε να καλέσουμε όσο το δυνατό περισσότερους δημοκρατικούς πολίτες», κατέληξε

Τα σχόλια είναι κλειστά.