Ειδησεογραφικό site

Αρχηγός Χεζμπολάχ: Η Σαουδική Αραβία έχει κήρυξε πόλεμο στον Λίβανο

80

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ισχυρίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει κήρυξε πόλεμο στον Λίβανο, προσθέτοντας ότι η «κράτηση» και ο «κατ’ οίκον περιορισμός» του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Χαρίρι, είναι μια «πρωτοφανής Σαουδαραβική παρέμβαση», στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου.

Οι αναφορές για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας κατασκευάστηκαν από τους Σαουδάραβες, δήλωσε ο Νασράλα, ενώ ο λόγος παραίτησης του πρωθυπουργού γράφτηκε επίσης από αυτούς, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική ομιλία.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου εξακολουθεί να είναι νόμιμη και παρότρυνε όλα τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί της. Ο Νασράλα ισχυρίστηκε ότι ο Χαρίρι είχε απαγορευτεί από τους Σαουδάραβες να επιστρέψει στο Λίβανο, ενώ όλη η κατάσταση γύρω από την παραίτηση του πρωθυπουργού ήταν «πρωτοφανής Σαουδαραβική παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου.
Η σαουδαραβική συνωμοσία ενέπλεκε επίσης και την υποκίνηση του Ισραήλ να χτυπήσει τον Λίβανο, ισχυρίστηκε. Ωστόσο, ο Νασράλα πιστεύει ότι ένας νέος ισραηλινός πόλεμος με τον Λίβανο είναι απίθανος, καθώς οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πόσο υψηλό είναι το κόστος του. Προειδοποίησε επίσης το Τελ Αβίβ να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την εξελισσόμενη κρίση στο Λίβανο για δικούς του σκοπούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.